AKTUELNO

Vulin je formirao komisiju koja će sa nadležnima iz fabrike utvrditi uzroke ove nesreće.

Dvojica radnika, povređena tokom požara tehnološkog otpada u fabrici "Milan Blagojević-namenska" u Lučanima, životno su ugrožena, izjavio je danas dežurni anesteziolog na Vojno-medicinskoj akademiji, major dr Nebojše Damnjanovića.

Povređeni radnici su M.M. (26) i M.I. (55), a Damjanović je ministru odbrane Aleksandru Vulinu, koji ih je obišao na Klinici za anesteziologiju i intenzivnu terapiju VMA, rekao da su oni primljeni u VMA u jutarnjim časovima, u vrlo nestabilnom stanju, saopstilo je Momnistsrstvo odbrane.

Pročitajte još: VELIKI POŽAR U LUČANIMA: Gori fabrika baruta, IMA POVREĐENIH!

- Dvojicu radnika sa opekotinama smo primili u veoma nestabilnom stanju i životno ugrožene. Obojica su intubirani na respiratoru. Uključene su sve mere kardiopulmonalne reanimacije, potpora za kardiovaskularni sistem, potpora za disanje, potpora za diurezu. Radimo na tome da pokušamo da stabilizujemo stanje, ali kao što sam već rekao, obojica su životno ugroženi - rekao je major Damnjanović.

Prema rečima ministra Vulina, povređeni radnici imaju najbolju moguću medicinsku negu i "daćemo sve od sebe da se njihove povrede zaleče".

To što medicina može da uradi, uradiće i daće. Ministarstvo odbrane će u saradnji sa rukovodstvom fabrike, naravno koristeći sva zakonska ovlašćenja, proveriti šta se zapravo desilo, postupiti po zakonskim procedurama i uvek nastaviti da radi u skladu sa potrebom da se bezbednost i zaštita na radu povećaju i sačuvaju, koliko god je to moguće. kazao je on.

Za nas nema većeg prioriteta već da sačuvamo ljudske živote, odnosno da sačuvamo zdravlje svih zaposlenih u odbrambenoj industriji Srbije, a kada se ovakve nesreće dešavaju, onda moramo da budemo svi zajedno i moramo svi da reagujemo, rekao je Vulin.

- Ja sam naravno uz porodice povređenih radnika kojima želim što brži oporavak. Bićemo tu sa porodicama i učinićemo sve da pomognemo i deci i suprugama. Treba da znaju da je Ministarstvo odbrane tu da brine za njih - istakao je ministar.

#Aleksandar Vulin

#Fabrika

#Požar

'