AKTUELNO

Najvažnije servisne informacije za 15. jul.

VREMENSKA PROGNOZA

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, u Srbiji će biti promenljivo oblačno i uglavnom suvo, a samo ponegde je moguća kratkotrajna kiša ili pljusak s grmljavinom Duvaće slab i umeren severozapadni vetar. Najniža temperatura će biti između 11 i 17 stepeni, a najviša dnevna od 24 do 29 stepeni.

Foto: Tanjug

Kurs Narodne banke Srbije

Dinar će ostati stabilan tokom vikenda i zvanični srednji kurs dinara će u ponedeljak, 17. jula, iznositi 120,1670 dinara za evro, što je neznatna promenu u odnosu na njegovu današnju vrednost, objavila je Narodna banka Srbije.

Foto: Tanjug

STANJE NA PUTEVIMA

Ka Crnoj Gori pored graničnog prelaza Gostun, AMSS savetuje da se koriste granični prelaze Jabuka ili Mehov Krš, jer su zadržavanja na izlazu iz Srbije na Gostunu oko 50 minuta, navodi se u saopštenju. Kako pišu beogradski mediji, rano jutros na graničnom prelazu Brodarevo prema Crnoj Gori autobusi su čekali više od dva sata na izlazak iz Srbije. AMSS je jutros saopštio da prema poslednjim podacima Uprave granične policije, putnička vozila na graničnom prelazu Horgoš, sa Mađarskom, na ulazu u Srbiju čekaju oko 60 minuta.

Foto: Tanjug

SAVET LEKARA

U dve saobraćajne nezgode u Beogradu povređene su dve osobe od kojih je jedna dobila višestruke povrede, rečeno je jutros u Hitnoj pomoći. Građani, bi trebalo da iskoriste niže temperature da dan provedu u prirodi, savetuje se da konzumiraju laganiju hranu, hronični bolesnici da uzimaju redovnu terapiju i da piju što vše tečnosti.

Foto: Pixabay.com

#AMSS

#Dinar

#Informacije

#Kurs

#Lekar

#Narodna Banka Srbije

#Prognoza

#Savet

#Vreme

'