AKTUELNO

Vozače na putevima u Srbiji danas očekuje pojačan saobraćaj, posebno ka Crnoj Gori, Makedoniji i Bugarskoj, pa se savetuje korišćenje manje frekventnih graničnih prelaza, saopštio je jutros Auto-moto savez Srbije (AMSS).

Ka Crnoj Gori pored graničnog prelaza Gostun, AMSS savetuje da se koriste granični prelaze Jabuka ili Mehov Krš, jer su zadržavanja na izlazu iz Srbije na Gostunu oko 50 minuta, navodi se u saopštenju.

Kako pišu beogradski mediji, rano jutros na graničnom prelazu Brodarevo prema Crnoj Gori autobusi su čekali više od dva sata na izlazak iz Srbije. AMSS je jutros saopštio da prema poslednjim podacima Uprave granične policije, putnička vozila na graničnom prelazu Horgoš, sa Mađarskom, na ulazu u Srbiju čekaju oko 60 minuta.

Foto: Tanjug

AMSS savetuje vozače da koriste manje frekventne granične prelaze sa Mađarskom, Bački Breg i Kelebiju, a samo za putnička vozila od 7.00 do 19.00 otvoreni su granični prelazi HrgošII, Bajmok, Bački Vinogradi i Đala.

Na ostalim graničnim prelazima, pored pojačanog saobraćaja, zadržavanja su do 30 minuta. Danas počinju radovi na sanaciji kolovoza na deonici Dragovac, Lebane, koji će se izvoditi u periodu od 9.00 do 17.00, a saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila.

Danas će zbog održavanja brdske trke "Nagrada Rakovice 2017", koja se boduje za Šampionat Srbije, u periodu od 10.00 do 20.00 i sutra od 9.00 do 19.00 biti zatvorena deonica puta na Košutnjaku, od Sportskog centra Rakovica do Pionirskog grada.

#AMSS

#Granični prelaz

#Putevi Srbije

'