AKTUELNO

Ovaj naučni centar je dobar primer za to na koji način država može da obezbedi uslove za razvoj naučno-istraživačkog potencijala mladih i njihov ostanak u Srbiji.

Ministar bez portfelja u Vladi Republike Srbije zadužen za inovacije i tehnologiju Nenad Popović izjavio je danas da je jedan od glavnih zadataka Vlade usmeren na to da se uspostave i osnaže instrumenti za saradnju nauke i privrede, kako bi inovativno obrazovanje i naučni potencijali bili stavljeni u funkciju razvoja industrije i privrede.

Foto: Tanjug

Popović je, tokom posete Istraživačkoj stanici Petnica, istakao da je taj naučni centar dobar primer za to na koji način država može da obezbedi uslove za razvoj naučno-istraživačkog potencijala mladih i njihov ostanak u Srbiji.

Ako naši mladi vide da mogu da razvijaju svoje potencijale u Srbiji, da mogu da rade na najsavremenijoj opremi i da uče od najboljih mentora, kao što je to slučaj u Petnici, to će ih sigurno motivisati da ostanu u zemlji i da nastave da se stručno usavršavaju, istakao je on.

Pročitajte još: PREDSEDNIK OSUDIO STRAVIČAN ZLOČIN: Oštrije ćemo sa nasilnicima, sa još rigoroznijim zakonom i još dužim kaznama!

Ministar je naglasio da su neki od najuspešnijih preduzetnika na polju inovacija i inovativnih i tehnoloških start-apova bili upravo polaznici škole u Petnici, i dodao da su to danas lideri u oblasti inovacija, koji su priznati na svetskom nivou.

Foto: Tanjug

Oni su najbolji primer uspešne primene nauke u industriji i privredi, rekao je Popović, pri čemu je posebno istakao značaj primene naučno-istraživačkog rada u poljoprivredi, gde se očekuje veliki skok u primeni inovacija i informacionih tehnologija u sledećih pet godina.

#Nenad Popović

#Petnica

#Srbija

'