AKTUELNO

Dvojica komunlanih policajaca prolazili su ulicom obavljajući redovnu kontrolu, kada su čuli vrisak i videli jezivu scenu.

Rakovicu, ali i celu Srbiju potresao je zverski zločin kada je Marko N. ispred Centra za socijalni rad zadavio svog sina, a zatim iskasapio bivšu ženu.

Nakon toga krenuo je da juri sve koji su se našli na parkinugu, a veću tragediju sprečila su dva komunalna policajca.

Dva heroja bili su gosti Jutarnjeg programa na TV Pink.

Foto: TV Pink

- Primetili smo gospođu koja je trčala preko parkinga sva krvava koja je vikala da čovek ubada ženu. Bio je agresivan, jake fizičke konstitucije i jedva smo ga savladali - rekao je jedan od policajaca Igor Milosavljević.

Njegov kolega Nikolić, istakao je da mu je u glavi bilo samo to da nasilniku uzme nož.

- Svaki čovek to ima u sebi, taj osećaj da treba da pomogne. Nismo znali šta je uradio, samo smo čuli vrisku. Oteo sam mu nož i bacio ga sa strane i onda smo ga savladali - rekao je Nikolić.

Foto: TV Pink

Kako su istakla ova dva heroja, videlo se da je čovek bio razjaren i da bi, da nisu reagovali, tragedija bila veća.

- Videlo se u tom čoveku da nije imao nameru samo da ubije ženu, već i sveone koji su se našli na parkingu. Jurio je ljude nožem. Ovo je prvi put da smo se našli u takvoj situaciji.

Nikola Ristić načelnik komunalne policije istakao je da bi policajcima trebalo dati, radi njihove sigurnosti, ali i situacije u kojoj mogu da se nađu, da koriste oružje.

Foto: TV Pink

- Stalno urgiramo za to. Sećamo se priče o novom zakonu, kada smo tražili biber sprej, da radimo u civilu, da zaustavljamo vozila. To bi trebalo da poboljša bezbednost. Susreću se sa i ovakvim stvarima, i treba da pomognu građanima u nevolju. Naravno da treba da pomognu, ali moramo misliti i na njihovu opremljenost - rekao je načelnik komunalne policije Nikola Ristić.

N. P.

#Policija

#Rakovica

#Ubistvo

'