AKTUELNO

Gradski menadžer Goran Vesić i ambasador Republike Meksiko Marko Antonio Garsija Blanko razgovarali su o Svetskom kongresu Međunarodne federacije za latinoameričke i karipske studije (FIEALC) koji će se održati od 25. do 28. jula ove godine u Beogradu.

Zajedno sa ambasadorom Meksika u delegaciji su bili predstavnici ambasada Bolivije i Brazila.

Osamnaesti svetski kongres Međunarodne federacije za latinoameričke i karipske studije (FIEALC) okupiće okupiće 412 naučnika, univerzitetskih profesora, doktoranata i drugih predstavnika iz 44 zemlje, saopštio je gradski Sekretarijat za informisanje.

Ova međunarodna federacija okuplja više od 130 obrazovnih i naučno-istraživačkih institucija iz čitavog sveta.

PALMA: Mesečno štedimo između 8,5 i 9 miliona dinara

Kongresu će prisustvovati visoki zvaničnici i ugledni naučnici uključujući Alvara Garsiju Linera, potpredsednika Republike Bolivija, Fernarda Grifita, ministra kulture Republike Paragvaj i akademika Vladimira Davidova, direktora Instituta za Latinsku Ameriku ruske Akadamije nauka i savetnika predsednika Putina za Latinsku Ameriku.

Vesić je u razgovoru sa gostima rekao da je ponosan zato što je Beograd domaćin jednog od najznačajnijih međunarodnih naučnih skupova koji se bavi latinoameričkim i karipskim studijama.

"Bićemo dobri domaćini uglednim naučnicima iz čitavog sveta i verujem da ćete osim što ćete upoznati Beograd i Srbiju i imati priliku da osetiti poznato srpsko gostoprimstvo".

On je istakao da građani Srbije gaje veliko prijateljstvo i poštovanje za latinoameričke i karipske države između ostalog jer većina zemalja ovog regiona nije priznala samoproglašenu nezavisnost Kosova i Metohije i poručio da nikada nećemo zaboraviti prijateljstvo i podršku koju dobijamo od ovih država.

Vesić je pozvao građane Beograda da 26. jula od 20.30 sati na trgu Nikole Pašića posete Veče latinoameričke muzike i plesova koje se organizuje u čast Kongresa i tako se upoznaju sa kulturom zemalja Latinske Amerike.

#Goran Vesić

#Meksiko

#ambasador

'