AKTUELNO

Predsednik Srbije istakao da je neophodno naći nove modele za promociju srpske turističke ponude.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić  razgovarao je danas sa generalnim sekretarom Svetske turističke organizacije Talebom Rifaijem o turističkim potencijalima i promociji Srbije kao turističke destinacije.

Vučić je istakao da je broj stranih turista u poslednjih godinu dana porastao za 20 posto i da je to nova šansa za promociju Srbije kao nove destinacije.

On je naglasio da je neophodno naći nove modele za promociju srpske turističke ponude i zatražio pomoć Svetske turističke organizacije u stvaranju novog turističkog brenda.

Foto: Tanjug

- Srbija će u narednom periodu raditi na kreiranju sveukupnog imidža zemlje kao bezbedne i privlačne turističke destinacije - zaključio je Vučić.

Generalni sekretar Svetske turističke organizacije istakao je da je turizam budućnost Srbije, saopštila je Služba predsednika za saradnju s medijima.

- Nije poenta u tome šta imaš, već kako koristiš to što imaš. Važno je da je rukovodstvo ove zemlje prepoznalo potencijale koji leže u turizmu - kazao je on.

PROČITAJTE JOŠ: DANAS JE BLAGI DAN: Vernici, ispoštujte ove običaje i OBAVEZNO idite u crkvu, EVO I ZAŠTO!

On je naglasio da danas ceo svet, a ne samo Svetska turistička organizacija, gledaju sa velikom pažnjom u Srbiju i da ona mora da ispuni ta očekivanja.

On je Vučiću čestitao na naporima da Srbiju promoviše kao novu turističku destinaciju i naglasio da je neophodno raditi na omogućavanju lakšeg dolaska stranih turista u Srbiju, kao i na boljoj promociji zemlje i stvaranju novog brenda.

#Aleksandar Vučić

#Svetska turistička organizacija

#Turizam

'