AKTUELNO

Policajac je zadobio teške pšovrede dok je obavljao redovne dužnosti kontrolisanja saobraćaja, kada je na njega naletelo vozilo.

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović obišao je jutros na Vojnomedicinskoj akademiji saobraćajnog policajca Dejana Đorđevića, koji je povređen u saobraćajnoj nezgodi u blizini groblja Orlovača.

Na Đorđevića je, naime, dok je obavljao redovne dužnosti kontrolisanja saobraćaja, naletelo vozilo, a on je pritom zadobio teške povrede.

- On je zadobio teške povrede obavljajući svoje aktivnosti regulisanja saobraćaja na delu opštine Čukarica savesno i propisno obeležen u skladu sa zakonom. Istraga će pokazati prave razloge koji su doveli do ove teške nesreće - naglasio je Stefanović.

Ministar je naveo da upravo zbog ovakvih primera građani treba da imaju veliko poštovanje prema policiji.

PROČITAJTE JOŠ: TEŠKA NESREĆA: Oboren policajac kod Orlovače!

- Policajci obavljajući svoje redovne zadatke neretko rizikuju i svoj život u nekim aktivnostima, za koje građani možda ne bi rekli da su tako opasne. Policija je tu zbog svog naroda i da štiti bezbednost svih građana koji svakodnevno učestvuju u saobraćaju - poručio je Stefanović.

Stefanović je istakao da je dobro što je povređeni saobraćajni policajac zbrinut na Vojnomedicinskoj akademiji, vrhunskoj zdravstvenoj ustanovi, u kojoj lekari preduzimaju sve što je neophodno i prognoziraju da će se Đorđević potpuno oporaviti.

- Zahvalni smo i načelniku Vojnomedicinske akademije, svim lekarima i ovoj ustanovi zato što su uvek tu za pripadnike policije, da im pruže najbolji mogući tretman. Nadam se da ćemo uspeti da i u narednom periodu zajedničkim snagama gradimo i bolju zdravstvenu zaštitu za sve policajce, ali i da svim merama koje preduzimamo zaštitimo njihov život na bolji način - istakao je ministar.

#Ministarstvo unutrašnjih poslova

#Nebojša Stefanović

#Policija

#Povređeni

'