AKTUELNO

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali uručio je ključeve novog traktora domaćinatvu Miodraga Sremčevića iz Obrenovca, za čiju je nabavku grad Beograd obezbedio subvencije.

To je jedan od 35 traktora koliko je nabavljeno zahvaljujući subvencijama grada i jedan od 11 koliko će ih dobiti domaćinstva u Obrenovcu.

Gradonačelnik Mali istakao je da je Beograd ove godine prvi put izdvojio 120 miliona dinara za pomoć i subvencije u oblasti poljoprivrede i poručio da se od te politike neće odustati.

Grad, objasnio je, obezbeđuje 80 odsto cene, dok 20 odsto obezbeđuje individualni poljoprivredni proizvodač.

- Na taj način im pomažemo da obnove mehanizaciju kako bi još bolje i uspešnije radili - podvukao je Mali.

Pročitajte još: VUČIĆ: Ne smeta im američka zastava na čarapama, a Srbiji bi da zabrane trobojku! (FOTO)

Kako je rekao, pored nabavke mehanizacije, grad pomaže i pčelare, nabavku plastenika i protivgradne mreže, a kupljene su i 84 junice za celu teritoriju grada.

Grad ih je kupio i dao ih poljoprivrednicima kako bismo dodatno pomogli i kad je rec o kvalietu mleka i obimu proizvodnje. To je politika od koje necemo odustati i koju cemo nastaviti ubuduce", podvukao je Mali.

On je podsetio da je domaćinstvo Đurica iz Grabovca kod Obrenovca već postalo bogatije za još jedan plastenik, kupljen uz pomoć grada i sada proširuje proizvodnju.

- To je prava politika, kada pomažete onima koji zapošljavaju sebe i svoje porodice, zarađuju svoj hleb, obrađuju zemlju. Oni dobijaju pomoć od grada i znaju da na grad mogu da računaju - naznačio je Mali.

On je dodao da će se sa politikom subvencija u poljoprivredi nastaviti, kao i da će biti izdvojeno i više novca za te svrhe.

Miodrag Sremčević, iz obrenovačkog sela Stubline, koji je dobio traktor, zahvalio je Gradu na pomoći i dodao da ce im novi traktor itekako pomoći da dalje razvijaju proizvodnju.

#Siniša Mali

#Traktor

'