AKTUELNO

Najvažnije servisne informacije za 26. jun.

PROGNOZA VREMENA

U Srbiji se predviđa pretežno sunčano i toplije, popodne i uveče u planinskim predelima uz lokalni razvoj oblačnosti mogući su kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom. Vetar će biti uglavnom slab, južni i jugoistočni, a tokom noći će se pojačai na jugu Banata i u donjem Podunavlju. Jutarnja temperatura od 15 do 21 stepen, a najviša dnevna od 32 do 35 stepeni Celzijusa. I u Beogradu će biti pretežno sunčano i toplije vreme, uz uglavnom slab južni i jugoistočni vetar.

Foto: Pixabay.com

KURS NARODNE BANKE SRBIJE

Dinar nastavlja pohod ka novom rekordnom nivou prema evru u ovoj godini, i zvanični srednji kurs će iznositi 121,5051 dinar za evro, što je rast od 0,1 odsto, objavila je Narodna banka Srbije. NBS je ntervenisala danas kupovinom 15 miliona evra na međubankarskom deviznom tržištu, a od početka godine je kupila 380 miliona, uključujući i današnju intervenciju, i prodala 345 miliona evra, kako bi ublažila prekomerne dnevne oscilacije kursa.

Foto: Beta

STANJE NA PUTEVIMA

Saobraćaj u Srbiji je umerenog intenziteta, a broj vozila se zbog početka turističke sezone svaki dan povećava na auto-putevima koji dove iz Mađarske i Hrvatske ka Makedoniji i Bugarskoj, kao i na putevima koji vode ka Crnoj Gori, saopštio je auto-moto savez Srbije. Iz AMSS-a upozoravaju vozače da prilagode brzinu kretanja uslovima u saobraćaju, da ne voze umorni ili pod dejstvom alkohola i da poštuju saobraćajne propise.

Foto: Pink.rs

SAVET LEKARA

Tokom noći u Beogradu se dogodilo pet saobraćajnih nezgoda u kojima je povređeno pet osoba, rekla je portparol Hitne pomoći Nada Macura. Danas se naročito treba čuvati UV zračenja i obavezno zaštititi glavu i kožu. Oblačiti se lagano i piti dosta vode. Ko ide na kupališta da ne ulazi naglo u vodu i da se kupa samo na obeleženim mestima. Hronični bolesnici da ne preteruju sa fizičkim aktivnostima. Ako putujete, budite odmorni i izbegavajte da krećete na putovanje u najtoplijem delu dana.

Foto: Pixabay.com

#AMSS

#Nada Macura

#Narodna Banka Srbije

#RHMZ

'