AKTUELNO

Pomoć lekara najviše tražili hronični bolesnici.

U Beogradu su se tokom noći dogodile tri saobraćajne nezgode u kojima je pet osoba povređeno, rekla je portparol Hitne pomoći Nada Macura.

U udesu koji se dogodio oko 23:22 sati u Kumodraškoj ulici povređena su dva muškarca od 30 i 40 godina i oni su sa istegnućem vrata prevezene na ortopediju u Urgentni centar.

Malo pre ponoći u udesu u Bulevaru kralja Aleksandra lakše povrede zadobili su muškarac i žena od oko 40 godina i prebačeni su u Urgentni centar.

U saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila u ulici Doktora Ivana Ribara povređen je muškarac (25) i on je prevezen u Urgentni centar.

Ekipe Hitne pomoći noćas su imale 128 intervencija od kojih 26 na javnom mestu.

Pomoć lekara noćas su najviše tražili hronični bolesnici, najčešće astmatičari, srčani bolesnici i osobe sa malignim oboljenjima.

Savet lekara

Hronični bolesnici da izbegavaju da izlaze i izlažu se fizičkim aktivnostima u najtoplijem delu dana, da redovno uzimaju propisanu terapiju. Treba jesti laganu hranu, najbolje voće i povrće, koje prethodno treba dobro oprati i unositi dovoljno tečnosti. Zaštititi glavu i kožu u najtoplijem delu dana zbog UV zračenja.

#Hitna pomoć

#Hronični bolesnici

#Nada Macura

'