AKTUELNO

Ministar unutrasnjih poslova Nebojsa Stefanović apelovao je na građane da ne ulaze u vodu na Adi Ciganliji nepripremljeni ili pod dejstvom alkohola i dodao da su pripadnici policije osposobljeni i spremni da pruže pomoć kupacima ukoliko im bude potrebna.

Stefanović je nakon pokazne vežbe, a u sklopu otvaranja kupališne sezone na Adi, najavio da će MUP u narednom periodu sprovoditi kampanju u kojoj ce građane informisati o izazovima koji ih čekaju ukoliko nepripremljeni ili pod dejstvom alkohola ulaze u vodu.

- Danas ste mogli da vidite dejstvo različitih policijskih jedinica koje služe za zaštitu i spasavanje na rekama. Sutra počinje kupališna sezona i to je izazov za policiju, jer zbog nedovoljne pažnje dešavaju se često nezgode - naveo je Stefanović.

Pročitajte još: Vučić sa Zubinom Mehtom: Nova zgrada filharmonije do 2020.

Poručio je da građani ne bi smeli da se igraju s tim stvarima, dodajući da će od septembra biti organizovan ciklus predavanja u školama o bezbednosti na vodi.

Na Adi Ciganloji je održana pokazna vežba spasavanja na vodama gde su pripadnici Beogradska policije, žandarmerije, konjanici, vatrogasno spasilackih snaga, kao i sanitetski tim MUP-a, pokazali kako reaguju u situaciji kada kupaci udu nepripremljeni ili pod dejstvom alkohola u vodu, kao i ukoliko dode do sudara camaca, pa ljudi iz njih ispadnu ili dode do požara zbog kvara na motoru camca.

#Bezbednost

#Nebojša Stefanović

#Voda

'