AKTUELNO

Veliki broj gradskih i prigradskih naselja ostaće tokom vikenda bez vode zbog radova na postrojenju vode u Makišu.

U sklopu priprema za letnju sezonu, ekipe JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija" izvršiće tokom narednog vikenda, 27. i 28. maja, obimne radove na postrojenju za proizvodnju vode "Makiš", saopštilo je ovo javno preduzeće.

Radovi su neophodni zbog povećanja pouzdanosti i efikasnosti rada ovog postrojenja, ali i zato što godinama ništa nije rađeno na održavanju sistema i kako tokom leta kvalitet vode ne bi bio doveden u pitanje, navodi se u saopštenju.

Foto: Pixabay.com

Ova naselja će biti bez vode od  subote u 6 sati ujutro do nedelje do 18 sati

Zbog radova će od subote u šest sati ujutro do nedelje do 18 sati bez vode ostati potrošači u naseljima Rušanj, Sremčica, Velika Moštanica, Nenadovac, Dražanovac, Glumčevo brdo, Stara Lipovica, Plandište, Selo Guncati, Srednji kraj, Stražarija, Karaula, Gaj, Ravni gaj, Meljak, Baćevac, Šiljakovac, Vranić, Taraiš, Boždarevac, Veliki Borak, Leskovac, Stepojevac, Resnik i Barajevo, kao i potrošači u Borči, Ovči, Krnjači i Kotežu.

Foto: Vladimir Lukić

Bez vode će ostajati i naselja Ripanj, Stepašinovac, Zuce, Tranšped, Orlovica, Lipar, Čaršija, Feroplast, Vrčin, Toranj Avala, Pinosava i Beli Poto kao i srsmeska sela Boljevci, Progar, Jakovo, Bečmen i Petrovčić.

Od subote od 12 sati do nedelje do 12 sati bez vode će ostati potrošači u višim delovima Banovog brda, Žarkova i Železnika, zatim Cerak, Cerak vinogradi, Vidikovac, Labudovo i Petlovo brdo.

U subotu, 27. maja, od šest do 12 sati umanjen pritisak osetiće potrošači u svim ostalim gradskim naseljima, osim potrošača u Novom Beogradu, Zemunu i Surčinu. Od subote, 27. maja, od 12 sati do nedelje do osam sati umanjen pritisak osetiće potrošači na višim spratovima u Novom Beogradu, Zemunu i Surčinu, navodi se u saopštenju.

Foto: Tanjug

Iz ovog preduzeća saopštavaju da su se u odluci da radovi budu tokom jednog vikenda, a ne u fazama, rukovodili upravo time da za vikend nema nastave u školama, kao i da potrošači budu što manje oštećeni, a da za kratko vreme bude odrađeno sve što je planirano.

Obezbedite zalihe vode na vreme i budite racionalni u potrošnji

JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija" se izvinjava svim potrošačima koji će zbog ovih radova ostati bez vode i moli ih da budu strpljivi, jer će nakon završetka posla biti obezbeđena kontinuirana snabdevenost sa boljim pritiskom, kao i da će se na taj način smanjiti mogućnost čestih kvarova.

Za prioritetne potrošače, škole i bolnice, biće obezbeđene cisterne, a građanima se preporučuje da obezbede potrebne količine vode. Građani se ujedno mole da, tokom izvođenja radova vodu koriste što racionalnije, samo za najosnovnije potrebe.

Foto: Pixabay.com

Za sve dodatne informacije potrošači se mogu obratiti Kontakt centru JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija" na telefon 3606-606, a obaveštenja o planiranim radovima i kvarovima na mreži mogu se potražiti i na  sajtu ovog preduzeća.

#Beogradski vodovod i kanalizacija

#Voda

'