AKTUELNO

Najvažnije servisne informacije za 26. maj.

VREMENSKA PROGNOZA

Foto: Pixabay.com

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ita enim vivunt quidam, ut eorum vita refellatur oratio. Quid ait Aristoteles reliquique Platonis alumni? Duo Reges: constructio interrete. Hanc quoque iucunditatem, si vis, transfer in animum; Igitur ne dolorem quidem. Itaque sensibus rationem adiunxit et ratione effecta sensus non reliquit. Post enim Chrysippum eum non sane est disputatum.

KURS NARODNE BANKE SRBIJE

Foto: Beta

Dinar će danas mirovati prema evru i zvanični srednji kurs će iznositi 122,8208 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije. Dinar će prema evru danas biti jači za 0,5 odsto nego pre mesec dana, a na godišnjem nivou će biti jači za 0,2 procenta. Od početka godine, dinar je prema evru ojačao za 0,5 procenata. Indikativni kurs dinara prema dolaru je juče oslabio za 0,2 odsto na 109,5050 dinara za jedan dolar.

STANJE NA PUTEVIMA

Foto: Pink.rs

Saobraćaj je ovog jutra umerenog intenziteta, a već u prvim popodnevnim časovima očekuje se veća gužva, jer je i poslednji radni dan u sedmici, saopštio je AMSS. Zbog nestabilnog vremena i česte i kiše i pljuskova, kada je smanjena vidljivost, a voda popuni neravnine i druga oštećenja na putu, vozači treba da budu pažljiviji i da prilagode brzinu. Iz AMSS-a savetuju vozače da ako ih uhvati jako nevreme, zaustave vozillo na najbližem parkingu i sačekaju da se vremenske prilike poboljšaju.

SAVET LEKARA

Foto: Pixabay.com

U Beogradu se tokom noći dogodilo više saobraćajnih udesa, u kojima je 11 osoba povređeno, a dve osobe su povređene u tuči, rekla je portparol Hitne pomoći Nada Macura. Ni danas ne treba izlaziti bez kišobrana. Hronični bolesnici treba redovno da uzimaju terapiju i da izbegavaju preteranu fizičku aktivnost. Učesnici u saobraćaju da budu oprezniji. Treba se čuvati od vremenskih nepogoda. Uzimati vitamine i jesti voće i povrće.

#AMSS

#Hitna pomoć

#Nada Macura

#Narodna Banka Srbije

#RHMZ

'