AKTUELNO

Uslov u oglasu za direktora Centra za brigu o deci i starima, koji je raspisala opština Novi Beograd zahteva samo srednje obrazovanje i dve godine radnog iskustva, rekao je gradski menadžer Goran Vesić gostujući na Studiju B i dodao da je to jedan od "bisera? te opštine.

"Da je Grad Beograd raspisao takav konkurs to bi bilo u svim medijima, a ovo je samo još jedan dokaz koliko u opštini Novi Beograd ima nepravilnosti u radu", istakao je Vesić.

Govoreći o nelegalnom objektu kod Studentskog grada, gradski menadžer je pozvao predsednika opštine Novi Beograd Aleksandra Šapića da ne vara ljude, već da završi rušenje, za koje je rekao da je započeto.

"Juče na tom mestu skoro da nije bilo radnika i mi ćemo sačekati još nekoliko dana da vidimo da li će se posao rušenja završiti, pa ćemo ga javno opomenuti. Ja ga razumem, to je imovina njegovog ujaka i verovatno zbog toga vodi računa da je, skidajući prozore, što manje uništi - rekao je Vesić.

On je dodao da je njegova lična angažovanost i motiv da se uključi u rešavanje ovog problema to što je dobio pisma Ministarstva prosvete i Doma kulture Studentski grad u kojima se navodi da je objekat na trotoaru i ispred samog ulaza u Studentski grad.

Zahvaljujući tome tu ne mogu da priđu kjola Hitne pomoći, a studenti se provlače kako bi ušli u dom.

"Taj objekat je ranije bila cevabdžinica, njegov ujak ga je kupio 26. oktobra, a 18. novembra je prijavljen požar koji se nije ni desio. Na lice koje je prodalo objekat se vode sve dozvole za rekonstrukciju i to postojećeg malog objekta, a objekta koji je sada napravljen je pet puta veći. To lice je umrlo, a oni su nastavili da izdaju dozvole na mrtvog čoveka - pojasnio je Vesić.

On je naglasio da je ovo skandalozan primer nepotizma u opštini Novi Beograd i naveo i podatak da ujak predsednika opštine Novi Beograd ima i vikendicu na Savskom nasipu.

Foto: Tanjug

#Aleksandar Šapić

#Goran Vesić

#Objekti

#Rušenje

'