AKTUELNO

Novoizabrano rukovodstvo Advokatske komore Beograd još nije preuzelo dužnosti i prostorije Advokatske komore Beograd, jer se staro rukovodstvo protivi rezultatima izborne skupštine održane 13. maja i osporava ih tužbom.

Primopredaja dužnosti je trebalo da bude obavljena juće, ali to nije bilo moguće jer je staro rukovodstvo angažovalo obezbeđenje. Staro rukovodstvo koje osporava izborne rezultate zakazalo je nove izbore za 10. jun.

Novoizabrani predsednik Advokatske komore Beograda Jugosalv Tintor objašnjava da je na izbornoj skupštini za njega glasalo 530 advokata, a to je ozbiljan legitimitet imajući u vidu da na izbore u Beogradskoj advokatskoj komori nikada nije izašlo više od 630 advokata.

- U vreme kada je Nedić bio predsednik na izbore je izlazilo oko 200 advokata. Što se tiče ulaska u prostorije, staro rukovodstvo je angažovalo obezbeđenje 23 ljudi koji su nam onemogućavali fizički da uđemo u prostorije. Zauzeli smo svečanu salu i tu ostajemo dok staro rukovodstvo izađe iz ostalih prostorija – naveo je Tintor.

Foto: Printscreen

Kako je rekao, na Skupštini Advokatske komore Beograda 300 advokata je glasalo da se izbori održe 13. maja i da ne budu 10. juna, a isti broj je izglasalo i nepoverenje upravnom odboru.

- Oni svoj legitimitet ne crpe ni iz čega, to jedna samovolja, i drže se fotelje dok hirurški ne budu odstranjeni – smatra Tintor.

On je ukazao da je sudskom odlukom poništen izbor Nedića za člana Upravnog odbora Komore, ali još nekih članova kao što je Marko Nicović.

- Zabarikadirali su se, čuvaju prostorije i čekaju skupštinu 10. juna. Time žele da naprave dodatnu zabunu . Suština problema je u tome što se Nedićev brat, Vojislav kandidaovao za predsednika Advokatske komore Srbije i trebaju mu delegati u Advokatskoj komori Beograda – istakao je Tintor.

Foto: Printscreen

Nekadašnji predsednik Advokatske komore Beograda Radoslav Nedić kaže da je izbor novog rukovodstva nelegitiman i nelegalan, te da je bilo manipulacija sa dizanjem zelenih kartona.

- Na Skupštini je trebalo da se razgovara o problemima u advokaturi. Rezultati nikada nisu prikazani i dobijeni. Ako hoćemo iz neprava da stvaramo pravo, to ne rade advokati, to rade divljaci. Obezbeđenje je speijalitet Dragoljuba Đorđevića, poništenog predsednika, a Tintorovog mentor. Ranije to nismo znali – rekao je Nedić.

#Advokat

#Beograd

#Izbori

'