AKTUELNO

Najvažnije servisne informacije za 24. maj.

VREMENSKA PROGNOZA

U Srbiji će biti promenljivo oblačno i nestabilno vreme mestimično sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, saopštio je RHMZ. Duvaće u većini krajeva slab vetar, na severu i umeren, zapadni, severozapadni. Najniža temperatura od 10 do 15, najviša dnevna od 21 do 24. U Beogradu promenljivo oblačno i nestabilno sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Vetar slab i umeren, zapadni, severozapadni. Najniža temperatura oko 15, najviša dnevna oko 23.

Foto: Pink.rs

KURS NARODNE BANKE SRBIJE

Dinar će mirovati prema evru i zvanični srednji kurs će iznositi 122,9711 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije, koja je i danas intervenisala na međubankarskom deviznom tržištu kupovinom 15 miliona evra. Indikativni kurs dinara prema dolaru je oslabio za 0,2 odsto na 109,5413 dinara za jedan dolar. Dinar je prema američkoj valuti jači za 3,8 odsto nego pre mesec dana, dok je na godišnjem nivou kurs nepromenjen u odnosu na isti dan prošle godine.

Foto: Pixabay.com

STANJE NA PUTEVIMA

Kolovozi u Srbiji ovog jutra su mokri i klizavi, a zbog obilne kiše opasnost predstavljaju i kolotrazi koji su ispunjeni vodom, pa se ne vide oštećenja na putu, saopštio je AMSS. Prema poslednjim podacima Uprave granične policije RS, na graničnim prelazima za putnička vozila nema dužih zadržavanja od 20 minuta.

Foto: Tanjug

SAVET LEKARA

U Beogradu su se tokom noći dogodile dve saobraćajne nezgode u kojima su povređene dve osobe, rekla je portparol Hitne pomoći Nada Macura. Hronični bolesnici treba da se čuvaju, redovno da uzimaju terapiju i da se odmaraju, a ako izlaze bez preteranih fizičkih aktivnosti. Kišobrani su neophodni, kao i dobro raspoloženje.

Foto: Tanjug

#AMSS

#Lekar

#Narodna Banka Srbije

#RHMZ

'