AKTUELNO

Najvažnije servisne informacije za 23. maj.

VREMENSKA PROGNOZA

U Srbiji će biti promenljivo oblačno i nestabilno, mestimično kiša, pljuskovi i grmljavine, naročito poslepodne i uveče, saopštio je RHMZ. Duvaće slab do umeren vetar. Najniža temperatura biće od 10 do 16 stepeni, a najviša od 22 do 26 stepeni. U Beogradu će biti promenljivo oblačno, uz slab do umeren vetar, poslepodne i uveče u pojedinim delovima grada kiša ili pljusak s grmljavinom. Najniža temperatura biće oko 16, a najviša oko 25 stepeni.

Foto: Pixabay.com

KURS NARODNE BANKE SRBIJE

Dinar će nastaviti rast prema evru za 0,1 odsto i zvanični srednji kurs će iznositi 122,9734 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije, Ovo je nova rekordna vrednost domaće valute prema novčanoj jedinici evrozone u ovoj godini, a najniža je zabeležena 3. i 13. februara, kada je kurs iznosio 124,0174 dinara za evro. Indikativni kurs dinara prema dolaru je porastao danas za 0,7 odsto na 109,2320 dinara za jedan dolar.

Foto: Beta

STANJE NA PUTEVIMA

Saobraćaj u Srbiji je ovog jutra umerenog intenziteta, ali na putevima ima magle i sumaglice, naročito u jutarnjim i večernjim satima, pa iz AMSS apeluju na vozače da budu oprezniji. Oprez je potreban i na mestima gde se prelazi sa suvog na mokri kolovoz, kao i na putevima koji vode kroz stenske useke i klisure zbog čestih odrona. Prema informacijama Uprave granične policije, na našim graničnim prelazima za putnička vozila nema dužih zadržavanja od 20 minuta.

Foto: undefined

SAVET LEKARA

U Beogradu su se noćas dogodile četiri saobraćajne nezgode u kojima je povređeno 11 osoba, među kojima i dvoje dece, rekla je portparol Hitne pomoći Nada Macura. Promenljivo vreme negativno utiče na skoro sve hronične bolesnike, pa bi trebalo redovno da uzimaju prepisanu terapiju i da ne izlaze u ranim jutarnjim i kasnim večernjim satima napolje. Danas treba poneti kišobrane i čuvati se vremenskih nepogoda.

Foto: Pixabay.com

#AMSS

#Hitna pomoć

#Narodna Banka Srbije

#RHMZ

'