AKTUELNO

Pomoć lekara tražili srčani bolesnici sa bolom u grudima.

U Beogradu su se noćas dogodile četiri saobraćajne nezgode u kojima je povređeno 11 osoba, među kojima i dvoje dece, rekla je portparol Hitne pomoći Nada Macura.

U udesu koji se oko 1:40 jutros dogodio u Mirijevu, lakše su povređena tri muškarca od 28, 30 i 54 godine i žena (40) i oni su prevezeni u Urgentni centar.

U saobraćanoj nesreći koja se dogodila sinoć oko 21 čas na Pančevačkom putu, u smeru ka Pančevu lakše su povređeni žena (31) i muškarac (57).

Na raskrisnici ulica Hladne vode i Mirijevskog bulevara oko 20 časova dogodio se udes u kome su lakše povređene devojčice uzrasta 12 i 13 godina i dva muškarca (38 i 41).

U udesu koji se sinoć oko 20 časova dogodio na uglu Požeške i Valjevske ulice povređena je žena (54) i ona je prevezena u Urgentni centar.

Ekipe Hitne pomoći imale su noćas 94 intervencije.

Pomoć lekara tokom noći najviše su tražili srčani bolesnici sa bolom u grudima i pacijenti sa hronično visokim krvnim pritiskom.

SAVET LEKARA

Promenljivo vreme negativno utiče na skoro sve hronične bolesnike, pa bi trebalo redovno da uzimaju prepisanu terapiju i da ne izlaze u ranim jutarnjim i kasnim večernjim satima napolje. Danas treba poneti kišobrane i čuvati se vremenskih nepogoda.

#Beograd

#Hitna pomoć

#Nada Macura

'