AKTUELNO

Najvažnije servisne informacije za 22. maj.

VREMENSKA PROGNOZA

U Srbiji će prepodne biti pretežno oblačno, dok se od sredine dana očekuju duži sunčani periodi, a popodne i uveče uz lokalni razvoj oblačnosti i pojava pljuskova sa grmljavinom, saopštio je RHMZ. Duvaće slab do umeren severni vetar. Najniža temperatura od 9 do 15, maksimalna dnevna od 19 do 24 stepena Celzijusa. U Beogradu ujutro i prepodne pretežno oblačno uz mogućnost kratkotrajne kiše, dok će popodne biti dužih sunčanih perioda s lokalnim razvojem oblačnosti, a ponegde pljuskova s grmljavinom.

Foto: Pink.rs

KURS NARODNE BANKE SRBIJE

Dinar je ojačao 0,1 odsto prema evru i zvanični srednji kurs iznosi 123,0374 dinara za evro, objavila je NBS. To je nova najviša vrednost domaće valute prema novčanoj jedinici evrozone u ovoj godini, a najniža je zabeležena 3. i 13. februara, kada je kurs iznosio 124,0174 dinara za evro. Dinar je danas prema evru jači za 0,4 odsto nego pre mesec dana, a na godišnjem nivou je slabiji za 0,3 procenta. Indikativni kurs dinara prema dolaru je ojačao u petak za 0,7 odsto na 109,9530 dinara za jedan dolar.

Foto: Pixabay.com

STANJE NA PUTEVIMA

Prvog radnog dana u sedmici saobraćaj u Srbiji je umerenog intenziteta, naročito na putevima koji vode do većih gradova i na svim ostalim frekventnim deonicama, saopštio je AMSS. Kolovozi su suvi i dobra je vidljivost, ali na putevima kroz stenske useke i pored reka moguća je jutarnja sumaglica, pa treba voziti sporije i pažljivije. Na našim graničnim prelazima prema podacima UPrave granične policije, za putnička vozila nema dužih zadržavanja od 20 minuta.

Foto: Pink.rs

SAVET LEKARA

U Beogradu su se noćas dogodile četiri saobraćajne nezgode u kojima je pet osoba povređeno, rekla je portparol Hitne pomoći Nada Macura. Danas treba poneti kišobran i čuvati se nepogoda. Hronični bolesnici treba da se što manje zamaraju i da redovno uzimaju prepisanu terapiju. Vozači da budu oprezniji i strpljiviji, a dobro raspoloženje treba zadržati i pored oblačnog vremena.

Foto: Pixabay.com

#AMSS

#Lekar

#Narodna Banka Srbije

#RHMZ

#Savet

'