AKTUELNO

I u Domu za stare u Smederevu, kao i u mnogim drugim domovima, ističe Vulin, koriste se i neke druge mogućnosti da bi se pomoglo korisnicima, pa tako lekari iz Fonda PIO.

Proces licenciranja državnih domova za stare mora biti završen, obezbeđen je značajan novac i zato se sa optimizmom očekuje kraj ove godine, kada se veruje da će taj posao biti završen, izjavio je danas ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin.

Foto: Tanjug

- Nijedan državni dom za stare ne može da se razlikuje od privatnog doma, može da bude samo bolji, lošiji ne može da bude nikako. Zato ulažemo u svaku od naših ustanova i svaki naš dom, svaki dom za stare mora da bude izgrađen, vođen u skladu sa najvišim mogućim kriterijumima, koje je predvideo zakon - rekao je Vulin, nakon obilaska Doma za smeštaj starih lica u Smederevu, u kome lekari Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje vrše specijalističke preglede korisnika.

Iz tih razloga, ističe ministar, ulaže se u svaku ustanovu Ministarstva i za to je obezbeđen značajan novac.

- Zato sa optimizmom očekujem kraj ove godine, kada verujem da ćemo uspeti da završimo licenciranje u svim našim domovima za stare, što znači da će svi najviši zakonski standardi biti ispunjeni - rekao je Vulin.

Foto: Tanjug

I u Domu za stare u Smederevu, kao i u mnogim drugim domovima, ističe Vulin, koriste se i neke druge mogućnosti da bi se pomoglo korisnicima, pa tako lekari iz Fonda PIO, u svoje slobodno vreme, vikendom dolaze i pregledaju korisnike, a na taj način daje im se još jedan vid zdravstvene zaštite, pomoći, koji nema u drugim domovima.

- Naši korisnici, zahvaljujući ovome, neće morati da odu u Dom zdravlja u Smederevo, neće morati da gube vreme, da stvaraju bilo kakve nepotrebne troškove. Tu su lekari Fonda PIO i cilj tog Fonda, kao i Ministarstva rada, jeste da sve što radimo, radimo u korist naših korisnika, da mi dođemo korisniku, da ne mora on da dolazi kod nas - rekao je ministar.

#Aleksandar Vulin

#Ministarstvo za rad | boračka i socijalna pitanja

#Starački dom

'