AKTUELNO

Temperature će, i pored padavina, biti u granicama proseka za ovo doba godine.

Iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda izdata je najava da se posle podne na zapadu i jugozapadu Srbije, a uveče i u noći ka nedelji i u nedelju očekuju obilne padavine, ponegde sa preko 20 milimetara.

Ujedno, na snazi je na većoj teritoriji zemlje žuti meteo alarm, što znači da vreme može biti opasno, te da postoji rizik od udara groma i opasnost po ljude i životinje.

Foto: RHMZ

Upozorenje je izdato za teritorije Bačke, Srema, Beograda, zapadne Srbije, Šumadije, Pomoravlja, jugoistočne i jugozapadne Srbije, kao i za teritoriju Kosova i Metohije.

Maksimalna dnevna temperatura danas iznosiće 28 stepeni, u Beogradu 27.

U Srbiji će sutra biti promenljivo oblačno, svežije, mestimično s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Više padavina se očekuje u centralnim i južnim krajevima. Posle podne u severnim krajevima doćiće do delimičnog razvedravanja. Jutarnja temperatura kretaće se od 10 do 17 stepeni, a najviša dnevna od 20 do 25 stepeni Celzijusa.

U Beogradu će sutra biti promenljivo oblačno, svežije, povremeno s kišom, pljuskovima i grmljavinom, dok se posle podne očekuje delimično razvedravanje.

#Prognoza

#RHMZ

#Vreme

'