AKTUELNO

"Balkanski skok prijateljstva" se održava od 1993. godine i nastao je saradnjom Grčke unije rezervnih padobranaca i tadašnje 63. padobranske brigade.

U okviru manifestacija “Balkanski skok prijateljstva 2017”, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin, iskočio padobranom iz aviona sa 3.000 metara visine.

Ministar Vulin je skočio u tandemu sa instruktorom padobranstva Milanom Todorovićem iz aviona A2 sa 3.000 metara, a nakon što je doskočio na tlo, izjavio je da je Srbija zemlja slobodnih ljudi i da je uvek bila na pravoj strani sveta.

Foto: Tanjug

Ovo je bilo veliko zadovoljstvo i prilika da pokažemo svim našim borcima i veteranima koliko nam je stalo do njih, koliko su nam bitne vrednosti za koje su se oni zalagali i borili. Mi smo danas na pravoj strani sveta - rekao je ministar Vulin kome ovo nije prvi skok.

Međunarodna manifestacija "Balkanski skok prijateljstva 2017" počela je danas na sportskom aerodromu Lisičji jarak, a otvorio ju je Vulin.

Otvaranju manifestacije prisustvovali su i državni sekretar u Ministarstvu omladine i sporta Predrag Peruničić, vladika pakračko-slavonski Jovan Ćulibrk, general Nikolaj Aleksandrovič Beljajev, heroj Ruske federacije, kao i majka palog borca Gorana Ostojića, Jovanka Ostojić.

Manifestaciju organizuju Padobranski klub veterana 63. padobranske brigade "Arhistratig" i Vazduhoplovni savez Srbije, uz podršku ministarstava omladine i sporta, odbrane i rada, zapošljavanja, boračkih i socijalnih pitanja i Padobranski kul "Feniks".

#Aleksandar Vulin

#Padobranstvo

#Skok

'