AKTUELNO

Posle niza reakcija javnosti o nelegalnoj gradnji, Beogradski Sekretarijat za poslove legalizacije objekata doneo je Rešenje kojim se odbija legalizacija SZUR "Indeks 10" u Studentskoj ulici broj 45a vlasnika Alili Amida.

Sekretarijat za inspekcijske poslove Beograda podneo je danas prijavu nadležnom tuzilaštvu povodom bespravne gradnje koja se dogodila u Studentskoj ulici 45 na Novom Beogradu, a Grad Beograd očekuje od predsednika te opštine Aleksandra Ssapića da u najkraćem roku ukloni taj bespravni objekat, izjavio je gradski menadžer Goran Vesić.

Objekat u Studentskoj 45a pored Studentskog grada na Novom Beogradu izazvao je pažnju javnosti, ali i negodovanje žitelja tog dela grada, pošto je za svega nekoliko meseci umesto montažnog objekta, bez dozvole, izgrađen moderan poslovni objekat.

Foto: YouTube screenshot

Goran Vesić, gradski menadžer, optužio je nedavno "gradsku opštinu Novi Beograd i predsednika te opštine Aleksandra Šapića da su odgovorni za podizanje bespravnog objekta".

-Verujemo da će tužilaštvo utvrditi sve činjenice i da će odgovorni za tu stvarno besprizornu bespravnu gradnju, koja je zatvorila ulaz u Studentski grad i nalazi se na samom trotoaru, na javnoj površini, odgovarati - rekao je Vesić i dodao da je za tu bespravnu gradnju direktno odgovorna opština Novi Beograd, odnosno predsednik te opštine Aleksandar Šapić.

Vesić je naglasio da je Aleksandar Ssapić nedavno izjavio kako nema novca da ukloni taj objekat i da ga očekuje od grada Beograda, a to je, podvlači Vesić - neistina.

-Ja želim da kažem da to nije istina. Grad Beograd je dao opštini Novi Beograd osam miliona dinara za rušenje objekata, a ta opština do ovog trenutka je opravdala svega milion dinara. Znači, ima još sedam miliona dinara za rušenje bespravnih objekata, te očekujemo da odmah upotrebe te pare i sruše taj objekat, za čiji nastanak su i sami delimično krivi - rekao je gradski menadžer.

Vesić veruje da će tužilaštvo utvrditi sve činjenice, a tu, kako smatra, "ima zaista čudnih činjenica", od toga kako je izdavana dozvola za rekonstrukciju, da lice na koje je to rađeno nije bilo u životu dok se taj proces dešavao, te kako je opština Novi Beograd tolerisala bespravnu gradnju, kako je sklonjena traka i tako dalje.

-Takođe želim da kažem da Grad Beograd neće tolerisati takvo ponašanje bilo koje gradske opštine, pa i opštine Novi Beograd. Jednostavno, bespravni objekti moraju da budu uklonjeni", naglašava Vesić.

Foto: YouTube screenshot

Kako je dodao Vesić, Grad Beograd takođe očekuje da opština Novi Beograd počne da izvršava svoja rešenja o rušenju za mnoge druge objekte, koji se godinama ne izvršavaju, pre svega, kako kaže, na Bežanijskoj kosi.

-To je neophodno, kako bi, naprosto, konačno bio uveden red i u grad i u samim opštinama - zaključio je Vesić.

Sekretarijat za poslove legalizacije objekata utvrdio je da se bespravni objekat nalazi na parceli koja je namenjena za studentsko stanovanje kao i da je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja uložilo prigovor na zahtev za legalizaciju ovog objekta.

Kako se pomenuti objekat nalazi na površini čija je namena javna doneto je rešenje kojim se odbija zahtev za legalizaciju.

Grad Beograd započeo je detaljnu kontrolu postupanja opštinske građevinske inspekcije opštine Novi Beograd po ovom pitanju, a o svim detaljima javnost će biti blagovremeno obaveštena.

#Aleksandar Šapić

#Novi Beograd

#Objekti

'