AKTUELNO

Šesnaestogodišnja učenica Gimnazije u Lebanu doživela je preksinoć pravi pakao kada ju je pet devojčica iz Tehničke škole presrelo na ulici, napravilo krug oko nje i potom je brutalno pretuklo.

Slučaj je prijavljen policiji, a devojčica je pod velikim stresom zbog čega će njeni roditelji morati da potraže pomoć stručnjaka.

Nasilje se dogodilo oko 18,30 sati u Ulici Cara Dušana, centralnoj ulici u toj varoši, preko puta Gimnazije, a naočigled prolaznika, koji nisu reagovali.

Opkolilo je pet devojčica, godinu dana starije od nje, s kojima je bio i jedan dečak, koji je nije tukao, ali je mirno posmtrao. Jedna od njih joj je držala ruke, druga je pesnicama udarala po licu, a treća joj čupala kosu. Moje dete je vrištalo, niko joj nije pomogao - priča uznemirena majka.

Otac je zbog ovog slučaja morao na kratko da ostavi posao i doputuje s terena.

- Došao sam da smirim situaciju, ali ćerka je veoma uznemirena, doživela je izgleda veliki stres. Noćas nije skoro ni spavala, a ruke joj se neprestano tresu. Danas nije otišla u školu i neće ići dok joj se modrice ne povuku i dok se malo sama ne stabilizuje, a ja moram da potražim i pomoć školskog psihologa - kaže otac. U školama na pozive novinara niko nije odgovarao.

Inače, roditelji pretučene devojčice kažu da je između njihove ćerke i najmanje dve devojčice koje su je tukle postojala tenzija i vidu rasprave preko Fejsbuka i dobacivanja na ulici.

#devojčice

#tuča

'