AKTUELNO

Pomoć lekara su tokom noći najviše tražili srčani bolesnici sa bolovima u grudima.

U saobraćajnim nezogdama koje su se tokom noći dogodile u Beogradu povređene su četiri osobe, od koji jedan mladić teže, rekla je portparol Hitne pomoći Nada Macura.

U saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila oko 23 sata u ulici Gavrila Principa kod Ekonomskog fakulteta, autobus je udario migranta (16), koji je sa prelomom noge prevezen u Tiršovu.

Na uglu ulica Jurija Gagarina i Gandijeve oko 20 časova lakše je povređen motociklista i on je prevezen na VMA.

U udesu na uglu Ugrinovačke ulice i auto-puta, lakše povrede glave zadobili su majka i dete i prebačeni su na VMA, gde su predati neurohirurgu.

Ekipe Hitne pomoći intervenisale su tokom noći 92 puta, od kojih 15 puta na javnom mestu, rekla je Macura.

Pomoć lekara tokom noći najviše su tražili srčani bolesnici sa bolovima u grudima, astmatičari i osobe sa hipertenzijom.

Juče je hitna pomoć intervenisala 154 puta, od kojih 59 puta na javnom mestu, dogodile su se tri saobraćajne neszgode u kojima je jedna osoba teško povređena.

SAVET LEKARA

Hronični bolesnici, ne bi trebalo da izlaze u ranim jutarnjim satima, već tek posle 11 časova. Treda redovno da uzimaju prepisanu terapiju i da se ne izlažu preteranom fizičkom naporu. Lagana šetnja je dobra za sve, utreba konzumirati voće, povrće, kao i unositi dovoljno tečnosti.

#Hitna pomoć

#Hronični bolesnici

#Nada Macura

#Saobraćajna nesreća

'