AKTUELNO

Najvažnije servisne informacije za 24. april.

VREMENSKA PROGNOZA

U Srbiji jutro ponegde u severnim, zapadnim, centralnim i istočnim krajevima minimalna temperatura biti ispod nule, tokom dana pretežno sunčano i toplije, saopštio je RHMZ. Vetar slab i umeren zapadni, poslepodne u skretanju na južni. U Beogradu jutro hladno, na širem području grada sa slabim prizemnim mrazem. Tokom dana pretežno sunčano i toplije, s jutarnjom temperaturom od jedan do četiri i najvišom dnevnom oko 16 stepeni.

Foto: Beta

KURS NARODNE BANKE SRBIJE

Dinar je danas ojačao prema evru za 0,1 odsto i zvanični srednji kurs je 123,4582 dinara za evro, objavila je NBS. Dinar je prema evru jači za 0,4 odsto nego pre mesec dana, a na godišnjem nivou je slabiji za 0,5 odsto. Indikativni kurs dinara prema dolaru je oslabio u petak za 0,1 odsto na 115,3923 dinara za jedan dolar. Dinar je prema američkoj valuti slabiji za 0,2 odsto nego pre mesec dana, dok je na godišnjem nivou slabiji za 5,8 procenata.

Foto: Pixabay.com

STANJE NA PUTEVIMA

Saobraćaj u Srbiji je ovog jutra umerenog intenziteta, što je očekivano za prvi radni dan u sedmici, a uslovi za vožnju su dobri, saopštio je Auto- moto savez Srbije (AMSS). Na putevima koji vode kroz stenske useke i klisure potrebna je veća opreznost zbog mogućih odrona. Na mnogim deonicama se izvode radovi, pa je vozačima potrebno više strpljenja, jer može doći do prekida u saobraćaju ili zastoja. Potrebno je poštovati signalizaciju i ograničenje brzine.

Foto: Pink.rs

SAVET LEKARA

U saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila sinoć oko 20 časova na Mostu na Adi teško je povređen dečak (15), rekla je portparol Hitne pomoći Nada Macura. Danas je slojevito oblačenje neophodno, jer je jutro hladno, a tokom dana znatno toplije. Treba iskoristiti lepše vreme i izaći u šetnju. Čuvati se respiratornih infekcija i unositi vitamine, zdravo se hraniti i jesto voće i povrće. Važno je i redovno provetravanje prostorija.

Foto: Beta

#AMSS

#Granični prelaz

#Hitna pomoć

#Kurs

#Nada Macura

#Narodna Banka Srbije

#Prognoza

#RHMZ

#Savet

'