AKTUELNO

Lider Srpske radikalne stranke, komentarisao je aktuelne izbore u Francuskoj.

Predsednik Srpske radiklane stranke (SRS) Vojislav Šešelj ocenio je da će, ukoliko u Francuskoj na predsedničkim izborima pobedi lider Nacionalnog fronta Marin le Pen, to biti kraj Evropske unije kakvu danas svi poznajemo.

On je gostujući na TV Pink kazao, da će ta pobeda EU svesti na Nemačku i "grupu nemačkih satelita", odnosno da će u EU ostati sve tri zemlje Beneluksa, Austrija, Italija, Slovenija, Hrvatska, Mađarska, Češka, Slovačka i Poljska .

Foto: Tanjug

Šešelj je dodao da on podržava sve mogućnosti koje se pronalaze da se Srbija približi Rusiji, jer je on za tu opciju.

- Rusija se vratila na Balkan i nju odatle niko neće oterati. Sad je pitanje hoćemo li mi naše interese da združima sa njihovim da bi' sačuvali ono što je u našim rukama, odnosno povratili ono što smo izgubili, ili ćemo i dalje hodati po tankoj žici, malo tamo malo 'vamo, pa na kraju da izgubimo sve - kazao je Šešelj.

On je na pitanje šta će značiti približavanje Rusije i Amerike, kazao da Amerika bez Balkana apsolutno može, jer on njoj apsolutno ne treba ni zbog čega, osim kako je dodao, ako planira da i dalje ratuje sa Rusijom i da krene u vojni pohod, što bi bilo pogubno za celi svet.

- Rusiji je Balkan neophodan i životno važan zbog geostrateškog položaja. Mi treba da se prilagodimo sili koja će po svoj prilici ovladati u dogledno vreme Balkanom i ako mi to ne uradimo uradiće neko drugi - dodao je lider SRS-a.

N.P.

#Francuska

#Izbori

#Vojislav Šešelj

'