AKTUELNO

Najvažnije servisne informacije za 21. april.

VREMENSKA PROGNOZA

Prema prognozi RHMZ-a, u većem delu Srbije će biti oblačno još ponegde sa slabom kišom, susnežicom i snegom, samo na severu promenljivo oblačno sa dužim sunčanim intervalima. Vetar će biti umeren, povremeno i jak severozapadni. Jutarnja temperatura kretaće se od minus dva na severu do tri na istoku i jugoistoku, a najviša dnevna od pet do deset stepeni Celzijusa. U Srbiji se očekuje i slab jutarnji mraz, uglavnom na području Bačke.

Foto: Pink.rs

KURS NARODNE BANKE SRBIJE

Dinar će ojačati prema evru za 0,1 odsto i zvanični srednji kurs će biti 123,5398 dinara za evro, objavila je NBS. Dinar će prema evru biti jači za 0,3 odsto nego pre mesec dana, a na godišnjem nivou će biti slabiji za 0,5 odsto. Indikativni kurs dinara prema dolaru je juče ojačao za 0,4 odsto na 114,7393 dinara za jedan dolar. Dinar je prema američkoj valuti jači za 0,3 odsto nego pre mesec dana, dok je na godišnjem nivou slabiji za 5,2 procenta.

Foto: Pixabay.com

STANJE NA PUTEVIMA

Saobraćaj u Srbiji ovog jutra je umerenog intenziteta, a obavlja se po mokrim i klizavim kolovozima. Na pojedinim deonicama na severu zemljei i u planinskim predelima moguća je pojava poledice zbog niskih temperatura, a na pojedinim putevima je smanjena vidljivost zbog niske oblačnosti i pljuskova, saoptio je jutros AMSS. Najbolji deo dana za putovanje je od 9 do 18 časova, napominju iz AMSS-a.

Foto: Beta

SAVET LEKARA

Tokom noći u Beogradu se dogodilo pet saobraćajnih nezgoda, u kojima je povređeno pet osoba, među kojima i pešak koji je zadobio teške traume, rekla je portparol Hitne pomoći Nada Macura. Bez tople garderobe i kišobrana i dalje ne treba izlaziti napolje. Potrebno je unositi vitamine i jesti voće i povrće, kako bi se zaštitili od respiratornih infekcija. Redovno provetravanje prostorija i šetnja kad je suvo vreme su preporučljivi.

Foto: Pixabay.com

#AMSS

#Granični prelaz

#Kurs

#Nada Macura

#Narodna Banka Srbije

#RHMZ

#Savet

#Vreme

'