AKTUELNO

Najčitanije vesti portala Pink.rs.

10.38 - POTPREDSEDNICA VLADE PREDLAŽE: Sledeći avion da se zove Zdravko Čolić (VIDEO)

Potpredsednica vlade Zorana Mihajlović izjavila je danas da će predložiti "Er Srbiji" da se ime Zdravka Čolića nađe na jednom novom avionu. Pretpostavljam da smo svi razmišljali nekada o tome da budemo blizu Zdravka Čolića. On je prosto legenda, koja traje dugo, ja bih volela da toliko traje i "Er Srbija" i predlog mog ministarstva je da jedan avion nosi ime Zdravka Čolića - rekla je Mihajlović za TV Pink.

11.04 - RUSI POTVRDILI: Srbija dobija S-300, ali i još osam migova 29 i dva diviziona raketa buk!

Rusija spremna da nam S-300 isporuči po posebnim uslovima, znatno povoljnijim od tržišnih, javlja novinska agencija koja prenosi stavove Kremlja. TAS javlja i da će Belorusija u 2018. pomoći vojsku isporukom 'migova 29' i dva diviziona PVO sistema 'buk M2' sa 12 raketnih lansirnih rampi. Rusija i njen predsednik Vladimir Vladimirovič Putin spremni su da Vojsci Srbije isporuče moćan raketni sistem S-300 po posebnim uslovima, znatno povoljnijim od tržišnih! Ovo je tokom vaskršnjih praznika potvrdila ruska državna novinska agencija Tas!

11.30 - ZABELELA SE SRBIJA! Snežni pokrivač u Bajinoj Bašti i Aranđelovcu, u Beogradu provejava (FOTO+VIDEO)

Niske temperature za ovo doba godine uslovile su snežne padavine širom Srbije. Ako ste mislili da odložite zimsku garderobu, prevarili ste se. U sred proleća i meseca aprila, a usled niskih temperatura, iznenadio nas je snežni pokrivač.

Foto: Facebook

12.07 - Skupština danas nastavlja rad posle pauze zbog izbora, Gojković: Posebna sednica za glasanje moje smene

Skupština Srbije nastaviće danas sa radom posle pauze koju je 1. marta odredila predsednica Maja Gojković, a pred poslanicima će se naći više međunarodnih sporazuma. Predsednica Narodne skupštine Srbije Maja Gojković izjavila je da nijedan od zahteva za njenu smenu po poslovniku ne može biti uvršten u dnevni red započete sednice, koja se nastavlja danas.

12.33 - DANAS JE GARAVA SREDA! Ovu stvar OBAVEZNO morate uraditi da vas ne bi pratili GREH i BEDA

Trećeg dana po Vaskrsu, u sredu, pada takozvana “Garava sreda”. Verovanja kažu da nam ona predskazuje kakva će biti sledeća godina. Ukoliko je na "garavu sredu" oblačno vreme, veruje se da će naredna godina biti godina bede i oskudice. Prema verovanju, gleda se u nebo i čeka se znak.

14.21 - Službe za vanredne situacije SPREMNE da reaguju! Babović naložio pripravnost

Svim štabovima za vanredne situacije na teritoriji Srbije naloženo je da preduzmu mere za sprečavanje i eventualno ublažavanje posledica obilnih padavina, izjavio je načelnik Uprave za upravljanje rizikom Sektora za vanredne situacije Željko Babović. Babović je rekao da je, nakon upozorenja Republičkog hidrometeorološkog zavoda da se od 18. do 21. aprila očekuju obilne lokalne padavine, Sektor za vanredne situacije dao upozorenje svim organizacionim jedinicama kao i svim opštinskim, gradskim i okružnim štabovima za vanredne situacije, kako bi podigli nivo spremnosti za reagovanje u situaciji takvih padavina.

16.05 - PANIKA U LONDONU: Eksplozija, povređene dve osobe (FOTO+VIDEO)

U stambenoj četvrti Finsbari park u severnom delu Londona danas je došlo do eksplozije u kojoj su povređene dve osobe među kojima jedan policajac, a u toku je evakuacija ljudi iz tog kvarta, javljaju britanski mediji. Vatrogasne službe trenutno pokušavaju da ugase požar koji je izbio nakon eksplozije, navodi britanski "Ekspres".

16.06 - SVET U ŠOKU! Obesio se poznati fudbaler

Tragedija je uzdrmala Ameriku. Aron Hernandez, bivša zvezda američkog fudbala, prekratila je sebi život pošto je jutros nađen obešen u njegovoj zatvorskoj ćeliji. Bivša zvezda Nju Igland Petriotsa iza sebe nije ostavila nijednu poruku koja bi razjasnila tragediju.

18.56 - ODBIJENE PETICIJE: Nema poništavanja referenduma u Turskoj!

Opozicione stranke su Visokom izbornom odboru juče podnele zahteve da referendum proglasi nevažećim zbog izbornih neregularnosti, posebno zbog odluke Odbora da prihvati glasačke listiće bez zvaničnog pečata, što je obavazno prema turskom zakonu. Turski Visoki izborni odbor odbio je opozicione peticije za poništavanje referenduma o proširenju ovlašćenja predsednika Redžepa Tajipa Erdogana, objavila je turska državna agencija Anadolija, prenosi AP.

16.01 - USKORO REŠENJE: Vlada formirala ministarski tim za Agrokor

Zbog situacije u Agrokoru formiran je ministarski tim koji će biti u svakodnevnoj komunikaciji u cilju razmene informacija i predeuzimanja zajedničkih aktivnosti na očuvanju radnih mesta, interesa dobavljača i stabilnog poslovanja firmi i sastava Agrokora u svakoj od pojedinačnih zemalja. To je osnovni zaključak današnjeg sastanka u Vladi Srbije na kojima su učestvovali predstavnici četiri države - Srbija, BiH, Crna Gora i Slovenija.

Vremenska prognoza - U Srbiji će sutra biti oblačno i hladno, mestimično sa kišom, susnežicom i snegom, a u brdsko-planinskim predelima doći će do manjeg povećanja visine snežnog pokrivača dok se više padavina očekuje na zapadu zemlje. Vetar će biti umeren, povremeno i jak, severozapadni. Jutarnja temperatura kretaće se od nule do tri stepena, najviša dnevna od četiri do osam stepeni Celzijusa. U Beogradu će sutra biti oblačno i hladno, povremeno sa kišom, u jutarnjim i noćnim satima i kratkotrajnom susnežicom. Vetar će biti umeren, povremeno i jak, severozapadni. Jutarnja temperatura kretaće se oko dva stepena, najviša dnevna oko pet stepeni.

#Pregled vesti

'