AKTUELNO

Najvažnije servisne informacije za 19. april.

VREMENSKA PROGNOZA

U Srbiji će danas biti oblačno i hladno s kišom, u brdsko-planinskim predelima sa snegom uz stvaranje snežnog pokrivača, a ponegde sa susnežicom i vlažnim snegom i u nižim predelima, saopštio je RHMZ. Više padavina očekuje se ujutro i prepodne. Duvaće umeren, povremeno jak vetar. Najniža temperatura biće od dva do pet stepeni, a najviša od pet na severozapadu do devet stepeni na jugoistoku, tokom dana u padu.

Foto: Pixabay.com

KURS NARODNE BANKE SRBIJE

Dinar danas miruje prema evru i zvanični srednji kurs iznosi 123,6598 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije. Dinar je prema evru jači za 0,3 odsto nego pre mesec dana, a na godišnjem nivou će biti slabiji za 0,6 odsto. Indikativni kurs dinara prema dolaru je danas ojačao za 0,4 odsto na 115,6997 dinara za jedan dolar.

Foto: Pixabay.com

STANJE NA PUTEVIMA

Zbog mokrih kolovoza i nižih jutarnjih temperatura moguća je slaba poledica po putu, ali i na mostovima i nadvožnjacima, pa se vozači pozivaju na dodatni oprez. Saobraćaj je trnutno umerenog inteziteta, a na pojedinim deonicama vidljive su gužve zbog kiše. Prema informacijama Uprave granične policije na graničnim prelazima Srbije, nema dužih zadržavanja. Vozačima se savetuje bezbedna vožnja i oprez.

Foto: Pink.rs

SAVET LEKARA

U Beogradu su se noćas dogodile četiri saobraćajne nezgode u kojima je povređeno osam osoba, među kojima i jedan dečak, rekla je portparol Hitne pomoći Nada Macura. Danas ne teba izlaziti bez kišobrana i tople garderobe. Potrebno je uzimati vitamine, jesti laganiju hranu, najbolje mediteransku, konzumirati tople napitke i viće i povrće.

Foto: Pixabay.com

#AMSS

#Granični prelaz

#Kurs

#Nada Macura

#Narodna Banka Srbije

#RHMZ

#Savet

#Vreme

'