AKTUELNO

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda danas se u Srbiji očekuje promenljivo oblačno vreme, sveže i vetrovito, mestimično s kratkotrajnom kišom.

Više padavina na jugu i jugozapadu Srbije, gde je ponegde moguć i kratkotrajni pljusak i grmljavina. Posle podne na severu, a uvece i u centralnim krajevima postepeno razvedravanje. Na planinama, uz pad temperature, prelazak kise u sneg. Duvaće veter umeren i jak, severozapadni.

Foto: Republički hidrometeorloški zavod

Najniža prognozirana temperatura od 2 do 7 stepeni Celzijusa, a najviša od 10 do 15 stepeni Celzijusa.

U Beogradu će preovlađivati promenljivo oblačno i sveže, pre podne i sredinom dana kratkotrajna kiša. Posle podne postepeno razvedravanje. Vetar umeren, severozapadni.

Najniza temperatura oko 6 stepeni Celzijusa, najvisa oko 12 stepeni. Naredne sedmice se očekuje pretezno suncano, samo još u ponedeljak ujutro na jugu i jugoistoku Srbije uz vise oblačnosti ponegde kratkotrajna kiša, u brdsko-planinskim predelima sneg.

Foto: Republički hidrometeorloški zavod

U ponedeljak i utorak ujutro hladno, u većem delu sa slabim prizemnim mrazem. O utorka temperatura u postepenom porastu.

Biometeorološka prognoza za Srbiju

Biometeorološka situacija može imati nepovoljan uticaj na većinu hronično obolelih, a naročito na cerebrovaskularne bolesnike i osobe sa respiratornim oboljenjima. Moguće meteoropatske reakcije su bolovi u mišićima, neraspoloženje i glavobolja. Neophodan je dodatan oprez u saobraćaju.

#Dan

#Kiša

#Vreme

'