AKTUELNO

U MUP je danas primljeno više od 300 novih, mladih policajskih službenika.

U Palati Srbije upriličena je svečanosti povodom prijema novih policijskih službenika u Ministarstvo unutrašnjih poslova., kojoj prisustvuje i premijer Srbije Aleksandar Vučić.

Premijer je pozdravio nove nade Ministarstva unutrašnjih poslova, ističući da jaka i stabilna Srbija ne postoji bez bezbedne Srbije.

Svaki vid napretka povezan je sa bezbednošću i mirom, a premijer je ponosan jer je naše država to obezbedila.

Foto: TV Pink

- Ovi mladi ljudi su budućnost naše policije i naše države. Vi stariji dajte savete mlađima, uputite ih u izazove, napravite od njih dobre ljude i dobre policajce - poručio je premijer.

Reformom MUP, kako je rekao, Srbija želi jaku, spremnu i efikasnu policiju. Jedino merilo moraju biti znanje i predan rad.

- Hvala vam na neprespavanim noćima, zbog kojih naša deca mirnije spavaju. Želim da pohvalim vaš rad na suzbijanju narkotrafikinga, a protiv narko dilera treba da se borimo brutalno, u skladu sa zakonom. Premijer je istakao da je stopa kriminaliteta smanjena za pet posto. Hvala vam što nas čuvate, branite i održavate mir za svakog našeg građanina - rekao je premijer.

Izbeglička kriza, kako je istakao, ni na koji način nije uticala na remećenje svakodnevnog života građana, incidenata gotovo da nije bilo, a Srbija će nastaviti svoj human pristup prema migrantima.

Foto: TV Pink

- Želim vama mladima koji danas ulazite u MUP da budete pošteni, marljivi i da volite svoju zemlju. Hvala vam za sve što činite, a mi ćemo pokušati da vam se barem malo odužimo boljom opremom i boljim uslovima - poručio je premijer.

#Aleksandar Vučić

#Bezbednost

#MUP Republike Srbije

#Policija

'