AKTUELNO

Na spomen-obeležje poginulim gardistima i pacijentima ispred KBC "Dragiša Mišović" položeni su danas venci, povodom obeležavanja 18 godina od početka NATO bombardovanja Srbije.

Vence su položili gradonačelnik Beograda Siniša Mali, otac ubijenog gardiste Branislav Pejčinović, komadant Garde general -major Milomir Todorović, zamenik direktora KBC "Dragiša Mišović", Momčilo Jakovljević.

Foto: Beta

U raketnom napadu snaga NATO na KBC Dragiša Mišović , 20. maja, poginulo je sedam gardista i tri pacijenta.

Foto: Beta

- Naša je dužnost da se setimo svih onih koji su izgubili živote u tom besmislenom sukobu. Bombardovanje nikada nećemo zaboraviti, zvuke sirena, porušene bolnice, škole, mostove - rekao je Mali novinarima i dodao da je Srbija danas na drugom putu, da je faktor stabilnosti i mira, pravi prijatelje među mnogim zemljama u svetu sa željom da se takav rat nikada ne ponovi.

Foto: Beta

U raketnom napadu poginuli su gardisti Aleksandar Bajin, Goran Verežan, Predrag Ignjatović, Branimir Krnjajić, Slaviša Miljković, Vojin Pejčinović, Dragan Tankosić, kao i pacijenti KBC "Dragiša Mišović" Branko Bošković, Zora Brkić, Radosav Novaković.

#NATO

#Siniša Mali

#bombardovanje

#godišnjica

'