AKTUELNO

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić primio je danas novog ambasadora Kraljevine Jordan Favaza Al-Eitana na nerezidencijalnoj osnovi, sa sedištem u Atini i tom prilikom ocenio da odnosi Srbije i Jordana mogu u svim oblastima da budu još bolji.

Dačić je, uz želje za uspešan predstojeći mandat ambasadora Al-Eitana u Srbiji, izrazio spremnost Srbije da u tom cilju unapređuje politički dijalog, ekonomske odnose i ugovornu regulativu sa Jordanom.

Ambasador Al-Eitan je, izražavajući punu saglasnost sa ovom ocenom, izrazio očekivanje da će Dačić prihvatiti poziv za učešće na Biznis forumu koji se održava u maju 2017. godine u Jordanu, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Novi jordanski ambasador je informisao šefa srpske diplomatije o težini izazova s kojim se Jordan suočava, bez dovoljne podrške međunarodne zajednice, u prihvatu izbeglica iz Sirije, Palestine, Libije, Iraka i Jemena.

Ambasador je naglasio da je pravedno, sveobuhvatno i održivo rešenje palestinskog pitanja po principu dve države i s granicama od pre 4. juna 1967. godine preduslov za rešenje ovog i svih drugih gorućih pitanja Bliskog istoka.

Al-Eitan je prethodno predao akreditivna pisma predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću i time zvanično stupio na dužnost ambasadora Jordana u Srbiji na nerezidencijalnoj osnovi.

#Ivica Dačić

#ambasador

'