AKTUELNO

Ove godine je na teritoriji grada Beograda planirana sadnja 4.477 novih stabala, dok je tokom prošle zasađeno 2.878.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali i ambasador Finske u Srbiji Perti Ikonen su povodom obeležavanja 100 godina nezavisnosti Finske zasadili prvo od ukupno 20 danas posađenih stabala trešnje u šumi Bencion Buli u Šekspirovoj ulici.

Mali je tom prilikom rekao da je 14 odsto teritorije Beograda pod šumom, a da je cilj u narednih par godina da bude 30 odsto.

Gradonačelnik Beograda se zahvalio ambasadoru na donaciji: "Posadili smo 20 stabala trešnje. Ovo je naizgled mala akcija, ali svako drvo i novo stablo znači mnogo za bolji, lepši i zeleniji grad. Mi smo među retkim gradovima u Evropi koji je usvojio strategiju pošumljavanja"

Kako je naveo, u Bajfordovoj šumi trenutno se sadi 500 stabala, u šumi na Zvezdari na jesen će biti posađeno još 500, u šumi na Medaku tri ove nedelje 60 stabala.

- Pokazujemo da stvarno vodimo računa da naš grad bude uređeniji i zeleniji. Čestitam Finskoj sto godina nezavisnosti, imamo još mnogo da naučimo od vas -dodao je Mali.

Ikonen je istakao da je Finska sa 65 odsto teritorije pod šumom među najzelenijim zemljama na svetu i poželeo Srbiji da uđe tu grupu. Simboličnoj sadnji trešanja starih između pet i sedam godina prisustvovali su i predsednica opštine Savski venac Irena Vujović i direktor JKP "Zelenilo Beograd" Slobodan Stanojević.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ita enim vivunt quidam, ut eorum vita refellatur oratio. Quid ait Aristoteles reliquique Platonis alumni? Duo Reges: constructio interrete. Hanc quoque iucunditatem, si vis, transfer in animum; Igitur ne dolorem quidem. Itaque sensibus rationem adiunxit et ratione effecta sensus non reliquit. Post enim Chrysippum eum non sane est disputatum.

#Finska

#Gradonačelnik

#ambasador

'