AKTUELNO

I pored povoljnih vremenskih prilika treba biti oprezan u vožnji zbog mogućih odrona kojih ima najviše pored reka i u klisurama.

Saobraćaj na putevima u Srbiji je umeren, dobra je vidljivost, a kolovozi su prohodni i suvi, saopštio je jutros Auto-moto savez Srbije (AMSS). Ipak, i pored povoljnih vremenskih prilika treba biti oprezan u vožnji zbog mogućih odrona kojih ima najviše na Đerdapskoj magistrali, pored Drine i Ibra, kao i u Ovčarsko-kablasrkoj klisuri.

Vožnju može da oteža ovih dana u ranim jutarnjim i kasnijim popodnevnim satima ugao sunca i kosa svetlost.

Lepo vreme koriste i putari koji intezivno rade na popravci oštećenja, popunjavaju rupe, saniraju klizišta, obezbeđuju nestabilne kosine i čiste kanale kako bi vožnja bila bezbedna i sigurna.

Od danas do 31. marta, od 8 do 18 časova, na deonici od Vranića ka Meljaku (Ibarska magistrala), izvodiće se radovi na ojačanju postojećeg kolovoza, pa će se saobrać odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila, a ukoliko dođe do većeg priliva vozila. Radovi će biti obezbeđeni adekvatnom saobraćajnom signalizacijom i opremom sa signalnim prikolicama i uz asistenciju patrola saobraćajne policije.

Na graničnim prelazima ovog jutra za putnička vozila nema dužih zadržavanja od 20 minuta, dok kamioni na izlazu iz Srbije na graničnom prelazu Batrovci čekaju oko 180 minuta,  na na prelazu Šid 120.

#AMSS

#Granica

#Odron

#Saobraćaj

'