AKTUELNO

Aleksa Janković i njegova sudbina su simboli borbe protiv vršnjačkog nasilja.

Dragana Janković je 10. maja 2011. godine ostala bez sina  Alekse koji  je bio žrtva  sedmoro vršnjaka koji su ga  zlostavljali duže od osam meseci u Osnovnoj školi “Sreten Mladenović Mika” u Nišu.

Dragana je, povodom rođendana svog sina, objavila potresan status sa fotografijama i pismom, i po ko zna koji put, otkvira da se bol ove porodice nije smanjila ni nakon šest godina od ove tragedije. Naprotv, bol ove porodce je sve veća, a borba protiv vršnjačkog nasilja ne jenjava.

- Draga mama, rešio sam da ti napišem pismo. Uvek mi ti pišeš i molim te nemoj samo da plačeš. Evo javljam ti se iz dalekog nekog sveta gde se živi sa osmehom svaki dan i svaki sat. Ovde nema tuge, patnje, boli, ovde nema podlih i odvratnih. Ovde te ne muče, ne tuku, ne hvataju za vrat, ne udaraju glavu o drvo, ovde nema haosa i laži. Ovde je mama mir!!! - početak je ove potresne poruke posvećene Aleksi za rođendan.

Aleksini roditelji još uvek pokušavaju da izdejstvuju usvajanje "Aleksinog zakona", koji bi pomogao u suzbijanju vršnjačkog nasilja i spasio drugu decu Aleksine sudbine. Cilj ovog zakona je takođe da se pomogne i roditeljima da znaju kako da zaštite i da se izbore za svoje dete.

J. Stanković

#Dragana i Bojan Janković

#Niš

#Pismo

'