AKTUELNO

Tara Samac je jedanaestogodišnja devojčica koja, uprkosom teškom oboljenju, svojim talentom i ličnošću oduševljava sve oko sebe.

Od rođenja ima Frimen - Šeldon sindrom, ali Taru Samac to ne sprečava da se od rođenja bavi onim što najviše voli -  hip – hop plesom. Na ovogodišnjoj Specijalnoj olimpijadi prvi put će nastupiti kao takmičar.

- Od malih nogu sam volela da igram, uvek sam imala neki ritam u sebi koji me tera da igram. Bilo koju muziku da pustim, da ima neki ritam brži, mene to tera da igram – ispričala je Samac za Pink.

Foto: Printscreen

Gde god da krene, Tara uvek sa sobom nosi svoju amajliji. Reč je o kačketu koji joj je poklonio Novak Đoković, njen idol i inspiracija.

Iako će na ovogodišnjoj Specijalnoj olimpijadi prvi put nastupiti kao takmičar, Tara je već kapiten reprezentacije koja je po brojnosti odmah iza reprezentacija Amerike i Autrije. Tim Srbije se za nastup ozbiljno spremao sedam meseci.

Foto: Printscreen

Ovogodišnje paraolimpijsko takmičenje će ući u istoriju jer se prvi put organizuje u Evropi, a od 2018. godine bi trebalo da postane zvanični spor, a cilj je da se motivišu deca sa posebnim potrebama.

#Bolest

#devojčica

'