AKTUELNO

Jutarnja temperatura biće od dva do šest, a najviša dnevna od šest do deset stepeni.

U Srbiji će danas biti oblačno i osetno hladnije, mestimično sa kišom, na planinama sa snegom, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Foto: RHMZ

Očekuje se od 20 do 30 mm padavina, a u planinskim predelima očekuje se 10 do 20 centimetara novog snežnog pokrivača.

Ujutru u severnim, a do kraja dana i u toku noći i u ostalim krajevima prestanak padavina i razvedravanje. Duvaće slab i umeren vetar, na istoku i u planinskim predelima povremeno i jak, severozapadni i severni.

Jutarnja temperatura biće od dva do šest, a najviša dnevna od šest do deset stepeni.

U Beogradu će danas biti osetno hladnije. Ujutru oblačno, povremeno sa kišom, posle podne prestanak padavina i razvedravanje. Jutarnja temperatura oko tri, a najviša dnevna oko devet stepeni.

U nedelju jutro hladno, ponegde sa slabim mrazem i maglom. U toku dana pretežno sunčano.

U ponedeljak i utorak malo i umereno oblačno, suvo i toplije. U sredu prolazno naoblačenje sa kišom, na planinama sa snegom, temperatura u manjem padu. Od četvrtka suvo uz postepeni porast temperature.

Foto: RHMZ

Biometeorloška prognoza za subotu

Hronično obolelim osobama i meteoropatama savetuje se oprez zbog pogoršanja biometeorološke situacije. Posebno izražene tegobe mogu imati cerebrovaskularni i kardiovaskularni bolesnici, kao i asmatičari. Meteoropatske reakcije su moguće u vodu glavobolje, neraspoloženja i reumatskih bolova.

Č.N.

#Kiša

#Prognoza

#Sneg

#Vreme

#vikend

'