AKTUELNO

Uobičajena noć za medicinske ekipe.

U tri saobraćajne nezgode koje su se tokom protekle noći dogodile u Beogradu povređene su četiri osobe, od kojih jedna teže, rekla je za portal Pink.rs portparol Hitne pomoći Nada Macura.

-Dve osobe lakše su povređene u udesu jutros u 6.46 na Ibarskoj magistrali. Sinoć oko 21.00 čas u Ruzveltovoj ulici teže je povređena 18-godišnja devojka koju je udario automobil, a pešak je povređen i u saobraćajnoj nezgodi u 20.36 u Dunavskoj ulici na Dorćolu - rekla je Macura.

Macura je dodala i da je u naselju Višnjica sinoć oko 21.38 povređen vatrogasac koji je pao sa visine dok je obavljao dužnost.

Hitna pomoć intervenisala je 128 puta, od čega je 17 intervencija bilo na javnom mestu, navela je Macura. Prema njenim rečima, od hroničnih bolesnika najviše su se javljali hipertoničari i astmatičari.

Savet dana

-Iskoristite lepo vreme, prošetajte i mislite pozitivno. Pripremite se za vikend i dobro se odmorite. Međutim, čuvajte se virusa, zbog najavljenog pada temperature moguće su prehlade i virusi - rekla je Macura.

#Hitna pomoć

#Intervencije

#Nada Macura

'