AKTUELNO

Vozila će proizvoditi domaća kompanija.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali prisustvovao je danas u GSP „Beograd” potpisivanju ugovora o nabavci 12 novih autobusa za prevoz školske dece.

-GSP prvi put u istoriji nabavlja 12 školskih autobusa koji su namenjeni samo za prevoz dece. To je usluga koju mi godinama unazad nudimo, ali prvi put će to biti posebni autobusi sa video-nadzorom, pojasevima na svakom sedištu, klima-uređajima, tako da su u potpunosti prilagođeni deci. Biće u žutoj boji koja je karakteristična za ceo svet. U ovom trenutku GSP deset vozila koristi za prevoz dece i povlači ih iz redovnog saobraćaja, a kada budemo dobili ovih 12 autobusa, oni će biti vraćeni na ulice. Vozila će stizati sukcesivno, po četiri u maju, junu i julu, tako da će do nove školske godine svi biti u Beogradu – naglasio je Mali i dodao da autobuse proizvodi domaća kompanija.

Foto: Beoinfo

Prema njegovim rečima, Grad Beograd vodi računa o deci, naročito onoj koja žive u prigradskim naseljima, kojima je škola daleko.

– Ovo je i deo napora da konsolidujemo GSP. U 2015/2016. godini kupljeno je 55 autobusa, a pre desetak dana potpisan je ugovor za nabavku 30 zglobnih autobusa, čija se isporuka očekuje u drugoj polovini godine. GSP polako staje na noge – naglasio je Mali i apelovao na građane da kupuju karte za vožnju u gradskom prevozu.

Vozila imaju Ivekovu šasiju, a proizvodi ih preduzeće „Feniksbus” iz Novog Sada.

Č.N.

#Autobus

#Siniša Mali

#deca

#škola

'