AKTUELNO

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, zajedno sa direktorom JKP 'Parking servis' Andrijom Čupkovićem, uručio je danas nastavna sredstva direktorima 25 osnovnih škola iz zoniranog područja.

Radi se o akciji "Đačko parking mesto", u kojoj se školama pomaže neophodnom tehničkom opremom.

Ta donirana sredstva se nabavljaju od prihoda ostvarenog naplatom parkiranja sa đačkih parking mesta, obeleženih u blizini svih osnovnih škola na području zoniranog sistema parkiranja.

Zamenik gradonačelnika rekao je da se akcija, u okviru koje "Parking servis" ispred svake škole gde postoji zona određuje jedno parking mesto, a sav prihod sa parkiranja odlazi za potrebe škola, obavlja već četvrtu godinu.

- Akcija se pokazala uspešnom, u ovom trenutku imamo 25 osnovnih škola u ovom sistemu, imaćemo sledeće godine 32. Građani koji se parkiraju znaju da daju novac za školu, a škole dobijaju nešto što je njima potrebno. Najviše koristi imaju učenici, odnosno deca - istakao je Vesić.

Kako je kazao, donacija nije mala, za protekle četiri godine iznosi oko 10 miliona dinara, a potom se osvrnuo na društveno koristan efekat akcije.

- Važno je da kao društvena zajednica više pomažemo škole, jer svako ulaganje u obrazovanje je ulaganje u budućnost. To je najvažnija tema za 21. vek, i samo obrazovanjem možemo da dostignemo zemlje koje su razvijenije od nas - naveo je Vesić.

Tehnička oprema obuhvata interaktivne table, projektore, video bimove, računare, razglase, štampače.

#Goran Vesić

#škola

'