AKTUELNO

Samo trenutak nepažnje dovoljan je da vam se život promeni iz korena ili pak da se život prekine.

Stravične nesreće događaju se skoro svaki dan, a jedna takva se dogodila početkom decembra u Beogradu.

Studentkinja iz Sjenice Maja Knežević,  tog kobnog decembarskog dana krenula je u prodavnicu u blizini zgrade, u koju je do tada odlazila svakodnevno. Ovaj odlazak nije bio isti.

Prilikom povratka u stan, tramvaj iz pravca Slavije prošao je kroz crveno svetlo i udario je u Beogradskoj ulici.

Foto: Pink.rs

- Izašla sam da kupim neke namirnice. U povratku sam krenula da pređem ulicu i u tom trenutku me udario tramvaj koji nije stao na crveno svetlo. Udario me tolikom silinom da me odbacio u drugu traku. Otkotrljala sam se nekoliko metara i tu se zaustavila - počela je Maja priču za Pink.rs.

Ostala je da leži u nesvesti, a uplašeni narod je odmah pozvao Hitnu pomoć koja je stigla na mesto nesreće. Maja je prebačena u Urgentni centar gde su joj lekari konstatovali jači potres mozga. Nije se sećala ničega.

Foto: Pink.rs

Za to vreme porodica je bila u panici. Brat ju je sa drugarima tražio dva i po sata dok su mu razne misli prolazile kroz glavu.

- Ugruvala sam se i povredila levu nogu i glavu. Ničega se nisam sećala pošto sam zadobila jak potres mozga. Levo oko mi je bilo potpuno zatvoreno i na to oko ništa nisam videla. U jednom trenutku, bila sam zdrava i živela svoju svakodnevicu, a u drugom, nesposobna za život, sa velikim bolom u glavi, a naočare, na njih tek treba da se naviknem, ubeđuju me da mi lepo stoje, ali...teško je - nastavila je ona.

Foto: Privatna arhiva/Pink.rs

Od udarca joj je oštećen vid i sada nosi naočare, a rendgenom je uočen hematom na glavi. Na svu sreću preloma nije bilo, a lekari su istakli da je ovo što je preživela pravo čudo.

- Rekli su mi da sam jedna u milion koja preživi ovakav udar. I sada sam u šoku, ničega se ne sećam. Kada mi pričaju o tome, sve mi je nepoznato, ali zastrašujuće, zaista sam počela da verujem u čuda - dodala je ona.

Foto: Privatna arhiva/Pink.rs

Nakon četiri dana provedena u bolnici izašla je i nastavila lečenje kod kuće. Kada je malo došla sebi i oporavila se otišla je u policiju da da izjavu. Tu je prvi put videla snimak stravičnog sudara.

- Otišla sam u stanicu i pogledala snimak. Sa mnom je bio drug koji mi je rekao da je video-snimak za rubriku koja se bavi preživljavanjem udara. Izgledalo je strašno, nisam mogla da verujem da sam uspela da preživim - kaže Maja.

Uspela je da preživi ovu strašnu nesreću, a, kako kaže, najviše je boli to što se vozač nije javio posle nesreće, čak ni da pita kako je. Takođe, niko iz GSP-a je nije pozvao. Ostali su nemi na ovaj slučaj.

-Na neki način se osećam i posebno. Sve ovo mi je promenilo pogled na život koji je, sada shvatam, lep - sa osmehom govori Maja.

N. Petričević

Ona dodaje da će 9. decembar slaviti kao drugi rođendan. Uprkos svemu, kaže da je srećna jer je živa i, u odnosu na ono što je moglo da se desi, dobro je prošla.

#Beograd

#Saobraćajna nesreća

#Tramvaj

#Urgentni centar

'