separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

vesti

Stefanović i Hamaček: Saradnja policija dveju zemalјa dobra, postoji prostor za njeno dalјe unapređenje


Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović sastao se danas u Beogradu sa prvim potpredsednikom Vlade Češke Republike i ministrom unutrašnjih poslova Janom Hamačekom.


Stefanović i Hamaček su ocenili da je saradnja policija dveju zemalјa dobra, ali da postoji prostor za njeno dalјe unapređenje.

Dvojica ministara su se dogovorila o konkretnim aktivnostima na unapređenju saradnje u oblasti bezbednosti, počev od izrade akcionog plana u oblasti zaštite u slučajevima vanrednih situacija, preko unapređenja kapaciteta ronilačkih timova MUP-a Srbije do razmene informacija u oblasti upravlјanja granicom i migracijama.

Autor: Ministarstvo unutrašnjih poslova

Stefanović i Hamček su se na sastanku saglasili da je za efikasnu borbu protiv organizovanog kriminala i terorizma neophodna što intenzivnija saradnja policija dveju zemalјa.

Autor: Ministarstvo unutrašnjih poslova

Ministar Hamaček inače u Srbiji boravi u okviru delegacije predsednika Češke Republike Miloša Zemana koji je u dvodnevnoj poseti našoj zemlјi i čiji domaćin je predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić.

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti