AKTUELNO

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić obišao je danas završne radove u Bulevaru vojvode Putnika koji će, kako je najavio, u potpunosti biti gotovi u nedelju, 15. septembra.

Ta saobraćajnica je, rekao je Vesić novinarima nakon obilaska radova, izuzetno prometna i koristi je veliki broj građana koji iz Rakovice idu prema centru grada, obzirom da još uvek nema pristupnih saobraćajnica Mostu na Adi.

- Ova ulica je bila u veoma lošem stanju i drago mi je što je ''Beograd put'' za nešto više od mesec dana uspeo da je sanira - rekao je i najavio da će se raditi i drugi deo ulice, prema Miloševom konaku.

Foto: PrinscreenInstagram/ vesicg

Na Savskom vencu je tokom leta sređeno nekoliko saobraćajnica među kojima su ulica Ljutice Bogdana, Bulevar mira, Bulevar kneza Aleksandra Karađorđevića, podsetio je zamenik gradonačelnika i dodao da su u toku radovi u Ulici Svetozara Markovića.

- Polako sređujemo ulicu po ulicu kako bi građani Savskog venca imali putnu infrastrukturu onakvu kakvu zaslužuju - rekao je Vesić.

Foto: PrinscreenInstagram/ vesicg

Najveći projekat na Savskom vencu je, kaže, rekonstrukcija Savskog trga koja je počela i biće završena na proleće sledeće godine, a u pitanju je projekat vredan više od 20 miliona evra.

Osim toga, istakao je Vesić, do kraja meseca biće pušten Bulevar Vudroa Vilsona koji je potpuno novi bulevar, paralelan sa Savskom ulicom.

Na proleće će, kako je i obećano građanima, početi rekonstrukcija Ulice kneza Miloša, najavio je Vesić i dodao da će se raditi i obnova Senjačke pijace.

Foto: PrinscreenInstagram/ vesicg

- Mislim da građani Savskog venca mogu da budu zadovoljni - istakao je Vesić navodeći da Grad Beograd i opština Savski venac ulažu puno kako bi u toj opštini bili rešeni infrastrukturni problemi, koji decenijama nisu rešavani.

Radove u Bulevaru vojvode Putnika je, između ostalih, obišla i predsednica opštine Savski venac Irena Vujović.

#Beograd

#Goran Vesić

'