AKTUELNO

Večerašnji pljuskovi uvode nas u drastičan pad temperature i promenu vremena.

Tropski talas se, prema najavama meteorologa danas konačno završava, a već od sutra očekuje se osetan pad temperature i padavine koje će doneti osveženje. Očekuje se da temperatura ponegde padne i za 15 do 20 stepeni Celzijusa. Ipak, niže temperature i kiša neće zahvatiti sve delove zemlje istovremeno, pa će se ponegde sutra i dalje zadržati toplo vreme.

Inače, juče je bio najtopliji dan ove godine, a danas će, čini se, biti poslednji tropski dan.

Foto: RHMZ

Već u toku večeri mogući su prvi lokalni pljuskovi i to prvo na severozapadu i zapadu zemlje. Tokom sutrašnjeg dana hladniji talas će se premeštati, te će do kraja dana stići na jug i jugoistok Srbije. Ovaj talas stići će tek predveče, tako da se u ovim delovima zemlje tokom celog dana i dalje očekuje toplo i sunčano vreme.

Na teritoriji cele Srbije sutra će na snazi biti narandžasti meteo alarm, koji označava da vremenske prilike mogu biti opasne.

Foto: RHMZ

Maksimalne dnevne temperature iznosiće oko 20 stepeni na severozapadu, dok će na jugu dostići i 35. podeok Celzijusove skale.

U Beogradu se takođe očekuje osveženje, pre podne će biti oblačno, a od sredine dana stižu kiša, pljuskovi i grmljavina. Duvaće umeren, povremeno jak severozapadni vetar, a temperatura će iznositi od 21 do 23 stepena Celzijusa.

U četvrtak i petak promenljivo oblačno, iznad većeg dela zemlje suvo, samo u četvrtak ujutro i pre podne na istoku i jugu, a u petak posle podne na severu, ponegde kratkotrajna kiša ili pljusak s grmljavinom.

Sunčano i toplije vreme se očekuje u petak i subotu, sa temperaturama između 24 i 29 stepeni, dok će od nedelje biti toplije, sa temperaturama preko 30 stepeni. Ipak, to neće biti intenzivan tropski talas, poput ovog koji se danas završava.

Pročitajte još: OTKRIVEN RAZLOG ZA POTERU U CENTRU BEOGRADA! Snimak policajca koji je za samo dva minuta uhvatio osumnjičenog ZAPALIO INTERNET! (VIDEO)

#Vremenska prognoza

'