AKTUELNO

U Srbiji će danas po kotlinama i visoravnima na zapadu i jugozapadu zemlje biti kratkotrajna magla, a tokom dana pretežno sunčano i toplije, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod

Za danas meteorolozi prognoziraju pretezno suncano i toplije.

Vetar će biti slab i umeren, jugoistočni. Jutarnja temperatura kretaće se od 12 do 18 stepeni, a najviša dnevna od 30 do 34 stepena Celzijusa.

Usled uticaja toplog afričkog vazduha na području Srbije u sredu i četvrtak će biti veoma toplo, sa temperaturom od 34 do 37 stepeni uz mogućnosti kratkotrajnih pljuskova sa grmljavinom. U petak i subotu će biti malo svežije, a od nedelje ponovo veoma toplo.

U petak pretezno suncano, posle podne u brdsko-planinskim predelima nestabilno sa kratkotrajnom izolovanom pojavom pljuskova sa grmljavinom. Zatim, od subote do kraja perioda suncano i toplije.

Očekivane biometeorološke prilike za danšnji dan imaće relativno povolјan uticaj na većinu hroničnih bolesnika i osetlјivih osoba. Blagi oprez se savetuje osobama sa srčanim tegobama. Meteoropatske reakcije su moguće u vidu glavobolјe i poremećaja sna.

#Upozorenje

#Vremenska prognoza

'