AKTUELNO

Izgradnja još dve stambene zgrade na lokaciji "Beograd na vodi" počeće uskoro, a glavni izvodjač radova je kompanija Strabag, saopšteno je danas.

Zgrade BW Arcadia i BW Aurora imaće po 244 stana, podzemne garaže i igrališta za decu, a obdanište će biti u njihoj blizini, navodi se u saopštenju kompanije "Beograd na vodi" (Belgrade Waterfront)

- Izgradnju novih zgraa smo poverili Strabagu u čiji smo se kvalitet i efikasnost već uverili tokom rada na stambenim zgradama BW Vista, u koju je useljenje već počelo, i BW Parkview, na kojoj se radovi privode kraju - rekao je generalni direktor kompanije "Beograd na vodi" Nikola Nedeljković.

Ugovor o realizaciji projekta "Beograd na vodi" na desnoj obali Save u centu Beograda, u vrednosti oko 3,5 milijardi evra, potpisali su aprila 2015. godine predstavnici Vlade Srbije i kompanije "Igl hils" iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Tim ugovorom su predvidjena zajednička ulaganja na lokaciji od oko 177 hektara gde će biti nekoliko stambenih zgrada i hotela, tržni centr i kula "Beograd" visoka 168 metara.

#Beograd na vodi

'