AKTUELNO

Provala oblaka i nevreme, koje je danas po podne zahvatilo Beograd, donelo je niz problema koje u hodu rešavaju gradske službe i komunalna preduzeća čije su ekipe na terenu.

Direktor JKP "Vodovod i kanalizacija" Dragan Đorđević izjavio je da su na terenu 23 ekipe sa specijalnim vozilima na kanalizacionim crpnim stanicama, od toga 12 specijalnih vozila, saopštio je Beoinfo.

- Naše ekipe su na terenu i činimo sve kako bismo otklonili posledice ovog nevremena. Najkritičnije tačke za sada su Radnička ulica, Donji Dorćol, Bulevar i deo Vračara, a to su lokacije na kojima može da dođe do izlivanja i zadržavanje vode prilikom intenzivnih pljuskova. Zbog postojeće konfiguracije terena na slivničke rešetke voda nanosi razni materijal koji prekriva rešetke i trenutno onemogućava ulivanje atmosferskih voda u slivnik i njeno dalje oticanje. Na ovim pozicijama se obavlja intenzivnije čišćenje slivnika pred najavljene padavine i posle njih - istakao je Đorđević.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

On je naveo da su kritične tačke podvožnjak kod Hitne pomoći, podvožnjaci u ulicama Knežopoljska, Dubrovačka, Tadeuša Košćuška, gde su slivnici direktno vezani za kišnu kanalizaciju i nalaze se u najnižoj zoni tog dela grada.

Kritična tačka je i Karađorđeva ulica, Valjevska ulica na Banovom brdu, Darvinova na Voždovcu, Ulica vojvode Vlahovića u naselku Padina na Voždovcu, ugao Poenkarove i Cvijićeve ulice, Dunavski kej u Zemunu, Višnjička ulica u kojoj je juče palo oko 50 litara kiše po metru kvadratnom za manje od sat vremena, što je dovelo da toga da je voda nanela otpatke sa ulica na slivnike repetjke i tako blokirala odvođenje vode, rekao je Đorđević. On dodaje da sve ekipe rade sve kako bi u hodu rešavale probleme.

#Beogradski vodovod i kanalizacija

'